ПЧЕЛЕ НАПАЛЕ АЛКАРАЗА Судија ЛАЈАНИ завршио с уједом БИЗАРНЕ СЦЕНЕ НА ИНДИЈАН ВЕЛСУ (ВИДЕО)

Карлос Алкарас убедљиво је савладао Александера Зверева 6:3, 6:1 и пласирао се у полуфинале Мастерса у Индијан Велсу.
1
Фото: AP Photo/Armando Paiva

Меч је почео неизвесно, обојица тенисера су освојила по гем, а онда се догодило нешто још незабележено на тениским и спортским теренима.

Огроман рој пчела је извршио буквално инвазију на Стадион 1, претворио "паук" камеру која покрива терен у своју "кошницу", те натерала тенисере да се повуку.

 

Тек након што је локални "убица пчела" Ленс Дејвис усисивачем покупио пчеле и растерао их са стадиона, тенисери су се вратили те после доста оклевања због понеких заосталих пчела опет заиграли.

"Било је чудно. Мало сам сачувао живце за тенис кад смо изашли на терен. Гледали смо пчеле. Знали смо да ће бити незгодно, то зујање је било незгодно и због тога ће се ово памтити, а не толико због меча. Али био је одличан меч. У свлачионици сам био фокусиран и мислим да сам добро одрадио ствари и пре почетка", рекао је Алкарас.

Након што је стручњак уклонио већину пчела са стадиона, тенисери су се вратили на терен, али је Алкарас оклевао да почне загревање за наставак меча.

"Нећу да лажем, ја се плашим пчела. Видео сам их неколико током загревања. Нисам дао 100% на почетко меча са пчелама иза себе и то ме мало фрустрирало. Али рекао сам хајде да кренемо, хајде да пробамо. А када је меч опет почео фокусирао сам се на игру".

Алкарас је деловао импресивно против тенисера који га је елиминисао са Аустралијан опена.

"Врло сам срећан због нивоа своје игре и како сам користио димензије терена. Јако је важно за мене и моју игру да противник не зна шта је следеће. Тако да сам ритернирао на разне начине. То је мало конфузно за моје противнике. То је мој стил, моја игра и срећан сам што сам у томе добар", закључио је Шпанац.

Алкараса у полуфиналу чека ове године непоражени Италијан Јаник Синер, шампион Аустралија опена.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести