ПОСЛЕ НАДАЛА Почаст Ђоковићу одао и Федерер

Бивши швајцарски тенисер Роџер Федерер придружио се Рафаелу Надалу у признавању подвига Новака Ђоковића у тениском свету.
1
Фото: фото: Ф. Бакић

Најпре је Шпанац имао и помало опречне изјаве када је најбољи тенисер света у питању, али је напослетку признао да је Новак, када су титуле у питању, најбољи који је икада играо.

Пит је дуго то покушавао и на крају је успео. Од тог тренутка рекорди су у тенису почели да добијају на важности, а Ђоковић је у Њујорку подигао летвицу на 24 грен слем трофеја

"Цела прича је почела када је Пит Сампрас оборио рекорд Роја Емерсона од 12 титула. Пит је дуго то покушавао и на крају је успео. Од тог тренутка рекорди су у тенису почели да добијају на важности, а Ђоковић је у Њујорку подигао летвицу на 24 Гренд слем трофеја", рекао је Федерер.

Некадашњи први рекет света се налази у Ванкуверу где ће се играти Лејвер куп.

"Ово такмичење је изузетно важно за мене, нисам ни сањао да ћу се на њему опростити од тениса", додао је Федерер који се присетио опроштајног меча у лондонској О2 арени:

"Било је дивно што смо сви били ту, и Рафа, и Ноле, и Енди. Кад се томе дода да су као селектори били Џон Мекинро и Бјерн Борг, утисак да је све било фантастично, још је јачи."

Подсетимо, овогодишњи Лејвер куп почиње у петак и играће се до недеље у канадском граду.

B92

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести