Потписан Протокол о сарадњи Тениских савеза Србије и Хрватске

БЕОГРАД: Председник Тениског савеза Србије (ТСС) Мирко Петровић и председница Хрватског тениског Савеза (ХТС) Николина Бабић потписали су данас у Београду протокол о сарадњи, која има за циљ да се тенис као спорт омасови и да се организацијом кампова за јуниоре повећа квалитет играча у овом узрасту.
tenis
Фото: Dnevnik.rs

На радном састанку у Београду поред председника Савеза били су присутни и извршни директор ТСС Душан Орландић и спортски директор Александар Болић, као и потпредседници ХТС Франц Регина и Невен Накић, односно спортски директор Јелена Костанић-Тошић.

Како се наводи у саопштењу, анализирана су многа питања и направљено је стратешко опредељење, указано је на велики значај ове сарадње која ће се у великој и позитивној мери одразити на будућност тениса у региону, са превасходним циљем да се спорт приближи деци и развија спортски дух и пријатељство.

Разговарано је о свим аспектима сарадње, размени искустава и договорено је да сарадња ТСС и ХТС мора да буде садржајнија, а већ су договорене и конкретне акције, пре свега везано за јуниорске кампове.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести