Преокрет Ђоковића против Медведева за титулу у Паризу

ПАРИЗ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је титулу на Мастерсу у Паризу, пошто је данас у финалу, у фантастичмом мечу, савладао Руса Данила Медведева са 4:6, 6:3, 6:3.
e
Фото: Tanjug (AP Photo/Thibault Camus)

Ђоковић је против браниоца титуле потврдио позицију број 1 на свету на крају године и освојио шести трофеј у Паризу.

Дошао је и до 37. титуле на Мастерсима и сада има један више од Рафаела Надала.

Уједно, реванширао се Медведеву за пораз у финалу УС Опена и сада води у међусобном скору 6:4.

Мастерс у Паризу играо се за наградни фонд од 2.603.700 евра.

Ђоковић: Посебна победа, деца су први пут гледала цео меч

Посебна победа за мене, оба моја детета су била ту, први пут да су гледали цео меч. Била је то невероватна борба, до последњег ударца, изјавио је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после тријумфа против Данила Медведева у финалу Мастерса у Паризу.

"Знао сам да ће ми бити потребан највећи могући напор да победим Данила. Он је у невероватној форми, добио ме је прилично комотно у финалу УС Опена. Научио сам лекцију, анализирао сам тај меч и покушао да ствари урадим на другацији начин. Задовољан сам, посебно игром у другом и трећем сету", рекао је Ђоковић после меча.

Српски тенисер додао је да му је драго што се полако развија ривалство са Медведевим.

"Три финала ове године, Аустралија, УС Опен и овде у Паризу. Надам се да ћемо играти још финала, то би значило да обојица играмо добро", истакао је Ђоковић и признао да му је чињеница да је у субору решио питање првог места на крају сезоне помогла да игра са мање притиска.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести