Рим: Надал савладао Ђоковића за финале

Шпански тенисер Рафаел Надал играће у финалу Мастерса у Риму  пошто је у полуфиналу савладао српског тенисера Новака Ђоковића са  2:0 (6:7 (4-7), 6:3) у сетовима.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Ово је био 51. међусобни дуел Србина и Шпанца, а наш тенисер има благу предност 26:25.

Надал је надмоћнији на шљаци, па на овој подлози сада води са 15:7 у међусобним дуелима.

Ово је Ђоковићу и Надалу био први сусрет после тачно годину дана и победе Шпанца на Мастерсу у Мадриду. Пре тога Србин је имао серију од осам узастопних победа. 

Овај меч био је врхунски, а одлучила је Рафина тренутно боља физичка припремљеност. Ударци које су оба играча изводила остављали су љубитеље тениса без ваздуха. Ипак, Рафаел је тренутно у бољој форми.

Први сет добио је у тај-брејку, када Новак није искористио своје прилике, а Шпанац је враћао заиста невероватне углове у које му је Србин слао лоптице. Нико то не би могао да врати осим Надала.

Други сет Надал је добио одузевши сервис Ђоковићу већ у трећем гему невероватним ударцима тако да Новак овога пута није имао шансе, а потом и други брејк за меч у деветом гему.

Фото: FoNet

Меч је трајао сат и 58 минута. Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра.

Радује, пре свега велики повратак Новака Ђоковића, поново се борио и нервирао за сваки поен. Недостаје му још мало кондиције, ударци су му били готово савршени, недостајало је мало јачине у њима у оним одлучним моментима и победа би била сигурна. На бржој подлози и ово би било довољно али шљака је шљака.     

У другом полуфиналу турнира од 20 часова састају се Хрват Марин Чилић и Немац Александар Зверев.

М. К.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести