Синер, Фриц и Русувуори у четвртфиналу мастерса у Мајамију

МАЈАМИ: Италијански тенисер Јаник Синер, Американац Тејлор Фриц и Финац Емил Русувуори пласирали су се вечерас у четвртфинале мастерса у Мајамију.
tenis, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

Синер је у осмини финала победио Руса Андреја Рубљова 6:2, 6:4. Он ће у четвртфиналу играти против Русувуорија, који је савладао Холанђанина Ботика Ван Де Зандшулпа 4:6, 6:4, 7:5.

Фриц је победио Данца Холгера Рунеа 6:3, 6:4. Он ће у четвртфиналу играти са победником меча између Шпанца Карлоса Алкараза и Американца Томија Пола.

Казахстанка Елена Рибакина изборила је пласман у полуфинале WТА турнира у Мајамију, пошто је победила Италијанку Мартину Тревизан 6:3, 6:0. Она ће у полуфиналу играти са победницом меча између Американке Џесике Пегуле и Рускиње Анастасије Потапове.

У преостала два четвртфинала WТА турнира у Мајамију састаће се Екатерина Александрова (Русија) - Петра Квитова (Чешка) и Арина Сабаленка (Белорусија) - Сорана Кирстеа (Румунија).

Алкараз и Хачанов у четвртфиналу

МАЈАМИ: Најбољи тенисер света Шпанац Карлос Алкараз пласирао се вечерас у четвртфинале мастерса у Мајамију, пошто је у осмини финала савладао Американца Томија Пола 6:4, 6:4.

Меч је трајао сат и 38 минута. Ово је био други међусобни дуел шпанског и америчког тенисера, а први тријумф Алкараза, који брати титулу у Мајамију.

Шпанац ће у четвртфиналу играти још једног Американца Тејлора Фрица, који је победио Данца Холгера Рунеа 6:3, 6:4.

Пласман у четвртфинале изборио је и Рус Карен Хачанов, који је савладао Грка Стефаноса Циципаса 7:6 (7:4), 6:4. Хачанов ће у четвртфиналу играти са победником меча између Италијана Лоренца Сонега и Аргентинца Франциска Черундола.

Мастерс у Мајамију се игра за наградни фонд од 8,8 милиона долара.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести