СИНЕР У ПОЛУФИНАЛУ МОНТЕ КАРЛА УЗ ПУНО КОНТРОВЕРЗИ: Можете да направите мало хаоса (ВИДЕО)

Италијански тенисер Јаник Синер пласирао се у полуфинале Мастерс турнира у Монте Карлу победом над Холгером Рунеом резултатом 2:1 (6:4, 6:7, 6:3).  
1
Фото: Printscreen/X mreža

Он ће се за финале борити против Стефаноса Циципаса, који је раније током дана био бољи од Карена Хачанова (6:4, 6:2).

Синер је први сет преломио брејком у петом гему и врло сигурним сервисима. У другом није било брејка, али је у самој завршници било пуно контроверзи које ће дати теме за дискусије у тениској јавности. У 11. гему Руне је реаговао на звиждуке са трибина и гестикулирао им прстима да наставе да причају, нешто попут Новака Ђоковића.

 

Међутим, судија из столице му је за то дао опомену, због чега је Руне побеснео и тражио реакцију супервизора. Након дуже расправе и бројних звиждука са трибина, Синер је имао три брејк-лопте, али их је Руне спасао са пет везаних поена. Отишло се у тај-брејк, где је виђена још спорнија ситуација.

При вођству Рунеа 3:2 линијски судија је узвикнуо аут Синеру, али је судија из столице сишао да провери траг и рекао да је лопта била добра. Али, "око соколово" је за телевизијске гледаоце потврдило да је ипак био аут. Руне је изгубио наредна три поена, Синер дошао до две меч-лопте, али их је Данас спасао, преокренуо и волшебно освојио други сет. Али Руне, који је у четвртак одиграо готово два меча, завршио против Нагала, па увече маратон против Димитрова, није издржао до краја. Био је у егалу до осмог гема, када је Синер успео да га "сломи", одузме му сервис и потом сервира за меч. То је успешно урадио Италијан и пласирао се међу четири најбоља играча у Кнежевини.


Циципас почистио Руса и закорачио у полуфинале

Грчки тенисер Стефанос Циципас први је полуфиналиста Мастерс турнира у Монте Карлу, пошто је у два сета надиграо Карена Хачанова резултатом 2:0 (6:4, 6:2). Меч је трајао необично кратко, само 84 минута, што говори о томе какав смо меч гледали на старту дневног програма у Кнежевини. Већ у првом гему је Циципас одузео сервис ривалу. Истина, већ у следећем га и изгубио, али је одмах уследио нови брејк и то је било довољно за освајање првог сета. Тада је руски тенисер тражио медицинску помоћ, међутим, није му то много помогло да "преживи" овог поподнева. Држао се Хачанов у уводна четири гема другог сета, а онда је потпуно сломљен. Два пута у низу Циципас је остварио брејк и без пуно потрошене енергије се пласирао у полуфинале.


Јаник Синер не види ништа лоше у томе што је Холгер Руне имао сукоб са публиком у Монте Карлу.

Данац је у четвртфиналном мечу најпре имао расправу са судијом Мохамедом Лајанијем, који му је досудио прекорачење времена за сервис, а онда му изрекао упозорење за неспортско понашање.

Руне је гестикулирао ка публици, која му је звиждала, тада, али и после меча.

"Гледам своја посла. Ово се дешава. Знам, нема ништа лоше у овоме. Можете да направите мало хаоса. Научио сам и ја нешто од прошле године. Све је то део процеса учења. Чак и да сам изгубио данас, опет бих научио нешто ново. Срећан сам. Био је ово тесан меч. Биће тешко против Стефаноса. Игра добро. Видећемо шта могу да урадим", рекао је Синер.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести