Шпанац Хуан Карлос Фереро, некада први тенисер света: Ђоковић ће освојити највише титула

Прослављени шпански тенисер Хуан Карлос Фереро сматра да Надал и Ђоковић могу да претекну Федера у броју освојених гренд слемова.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Lee Jin-man)

Бивши први тенисер планете је тренутно фокусиран на рад са младим играчима на својој академији у Шпанији. Федерер тренутно има 20 грен слем титула, Надал 19 а Ђоковић 17.

- Искрено верујем да Новак и Рафа имају шансу да га престигну. Али, због година и због подлога на слемовима сматрам да ће Ђоковић имати највише титула на крају - рекао је Фереро.

Што се тиче доминације велике тројке, крај јој неће доћи барем још неколико година, по мишљењу Шпанца.

- Видим да им млади играчи све више и више парирају и да им је ниво све ближи великој тројци, али Федерер, Надал и Ђоковић ће правити највеће успехе барем још неколико година.

Бројни тенисер и стручњаци су најавили да ће 2020. година бити коначно та када ће неко од нове генерације тријумфовати на једном од гренд слема.

- Тешко је рећи ко ће то бити. Прошле године су само Стефанос Циципас и Доминик Тим од играча из Топ 10 успели да победе велику тројку на неком слему, тако да вероватно неко од њих. Домиников ниво игре на последњем Аустралијан опену је био изузетан. Био је јако близу победе

Фереро је упитан да ли мисли да ће најбољи аустријски тенисер можда моћи да пренесе моментум са Аустралијан опена на Ролан Гарос и ту свргне Надала са трона.

- Мислим да је тренутно Доминик, уз Новака, једини тенисер који може да победи Надала на Ролан Гаросу - јасан је Фереро.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести