Светска тениска федерација: Ђоковић није прекршио ниједно правило

ПАРИЗ: Светска тениска федерација (ИТФ) реаговала је данас на пријаву тзв. Косова због натписа "Косово је Срце Србије! Стоп насиљу" који је Новак Ђоковић написао на камери у понедељак и истакла да не постоји одредба која играчима забрањује политичке изјаве.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Правила за играче на Гренд слем догађајима одређује правилник тих турнира који примењују организатори и регулаторни органи. Не постоји одредба која забрањује политичке изјаве", навео је портпарол ИТФ-а у саопштењу послатом медијима у електронској поруци.

Ђоковић је у понед‌јељак, 29. маја, након победе у првом колу Ролан Гароса на камери написао "Косово је срце Србије", у време појачаних тензија на северу КиМ.

Олимпијски и тениски савез тзв.Косова оптужили су Ђоковића за погоршавање ситуације исписивањем поруке на камери која је директно преносила меч.

ИТФ је саопштио да је примио писмо савеза тзв.Косова и да је оно прослеђено релевантним органима у организацији Грен слема, али да не постоји одредба којом се забрањују политичке изјаве.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести