Швјонтек: Играм као да сам аутсајдер, поносна сам на себе

ЊУЈОРК: Најбоља тенисерка света Ига Швјонтек изјавила је после пласмана у полуфинале УС опена да се поново осећа као аутсајдер и да јој то помаже да побеђује, јер више не очекује од себе да лагано добија противнице на ВТА туру.
Julia Nikhinson, Frank Franklin II
Фото: Julia Nikhinson, Frank Franklin II

Пољакиња је у четвртфиналу била боља од Џесике Пегуле из САД са 6:3, 7:6 и за пласман у финале гренд слема у Њујорку бориће се против Белорускиње Арине Сабаленке у ноћи између четвртка и петка (2.30).

Швјонтек је током сезоне успела да повеже 37 победа заредом, а у Њујорк је дошла после раних елиминација на мастерсима у Торонту и Синсинатију, који се такође играју на бетону.

"Изненађена сам јер после пораза у Торонту и Синсијатију нисам очекивала да играм тако добро овде. Међутим, то ми је доста помогло јер опет могу да будем нека врста аутсајдера, можда не потпуно, али да не очекујем од себе да ћу да освојим све одмах", изјавила је Швјонтек, а пренела Пољска телевизија (ТВП).

Најбоља тенисерка света поручила је да игра све боље и боље.

"Прилично сам поносна на себе јер играм боље и боље у сваком мечу. Џеси је била тежак противник. Други сет је био неизвесан, бориле смо се до последњег поена. Поносна сам што сам освојила последњи", рекла је Швјонтек.

Пољакиња у међусобним дуелима против ривалке у полуфиналу, Арине Сабаленке из Белорусије, води са 3:1.

У другом полуфиналу УС опена у конкуренцији дама састаће се Францускиња Каролин Гарсија и Онс Жабер из Туниса у ноћи између четвртка и петка (1.00).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести