Тенисер Енди Мареј на прекретници каријере: Неизбежна још једна операција

Дуго траје борба са повредом Шкота Ендија Мареја због које је његова каријера већ више пута довођена у питање, али он се упорно труди да не растужи своје навијаче и објави повлачење из професионалног тениса.
Endi Marej foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Оно чега су се сви прибојавали највероватније ће се кроз коју седмицу и остварити, а то је да Мареј поново мора на операцију. Он је најавио да можда неће моћи да избегне нову, трећу операцију кука, након чега се поставља питање да ли ће уопште моћи да настави да игра. Бивши број један покушао је и успео да се врати тенису након уградње вештачког кука прошле године после Аустралијан опена, али је опоравак био дуг и исцрпљујући. Вратио се седам месеци након хируршког захвата, играо и на челинyерима, све са циљем да ојача и поврати форму, али без много успеха.

Иако су стручњаци који су одрадили захват били сигурни да он може да настави професионалну каријеру, било је и хирирга који су тврдили да је то немогуће. Након уградње титанијумске плочице и покушаја повратка Мареј се суочио са новим проблемом, појавом задебљаног ткива око тог “страног тела”, због чега ће, највероватније, у наредних неколико недеља, морати на операцију.

– Желим поново да играм грен слемове. То је оно што сам пропустио последњих година. Изостанак са Аустралијан опена ове сезоне за мене је био веома болан ударац – рекао је недавно Мареј, који је последњи наступ имао на финалу Дејвис купа у Мадриду средином новембра.

– Постао сам поприлично песимистичан после свега што ми се догодило и прогноза које су ми давали у вези са опоравком и повратком и на терен и онога што се десило. Сада не желим да дефинитивно кажем када ћу заиграти. Можда ће то бити у Мајамију, али постоји могућност да ћу морати да обавим још једну интервенцију – навео је Мареј.

Он је у каријери, која траје од 2005. године, освојио 46 трофеја, од чега три грен слема – Вимблдон 2013. и 2016. и Ју–ес опен 2012. Био је први играч света, освајао је трофеј у Дејвис купу са селекцијом Велике Британије и олимпијска злата у синглу у Лондону 2012. и Рио де Жанеиру четири године касније. У колекцији има и сребро у миксу са Олимпијских игара у Лондону.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести