АТП Куп: Србија победила Шпанију и освојила трофеј (видео, фото)

СИДНЕЈ: Тениска репрезентација Србије освојила је данас премијерно издање АТП Купа у Сиднеју, пошто је у финалу после преокрета победила Шпанију укупним резултатом 2:1.
Фонет/АП/Шампиони АТП Купа тенисери Србије
Фото: Фонет/АП/Шампиони АТП Купа тенисери Србије

Одлучујући поен Србији донели су Новак Ђоковић и Виктор Троицки у дублу, који су са 2:0 (6:3, 6:4) у сетовима победили шпанску комбинацију Фелисијано Лопез - Пабло Карењо Буста.

Шпанија у финалу повела после победе Роберта Баутисте Агута против Душана Лајовића са 2:0 (7:5, 6:1) у сетовима, а изједначење Србији донео је Новак Ђоковић, који је у другом мечу савладао Рафаела Надала са 2:0 (6:2, 7:6) у сетовима.
 

Шпанци су већ у првом гему дошли до брејка, али је српски дубл у сестом гему вратио брејк и каснијe освојио сет.

 

На старту другог сета Ђоковић и Троицки су наставили тако где су стали у претходном.

Фото: Фонет/АП/Шампиони АТП Купа тенисери Србије

Освојили су шести гем заредом, одузевши сервис ривалима на поцетку другог сета. Уследило је потврђивање брејка, а та предност до краја сета била је недостижна за Лопеза и Бусту.

Ђоковић и Троицки: Овога ћемо се сећати целог живота

Српски тенисери Новак Ђоковић и Виктор Троицки, после освајања првог АТП Купа у Сиднеју, изјавили су да ће се финала и титуле сећати целог живота.

Фото: Фонет/АП/Шампиони АТП Купа тенисери Србије

"Овога ћу се сећати целог живота. Ово је један од најлепших тренутака у мом животу. Имао шам среће и благословен сам што имам дивну каријеру у последњих 15 година, али играти за тим, са неким од најбољих пријатеља тако дуго времена, то не може да се изједанчи ни са чим. То је нешто посебно", рекао је Новак Ђоковић после освајања трофеја у АТП Купа.

Ђоковић се захвалио публици на подршци, истакавши да је она била кључ у тријумфу на АТП Купу, а упитан је и како ће изгледати славље.

Фото: Фонет/АП/Шампиони АТП Купа тенисери Србије

"Идемо у Србију да славимо и да се вратимо назад. Шалим се, наравно. Има Срба у Сиднеју, па ако хоћете да правимо журку, спремни смо", закључио је Ђоковић.

Виктор Троицки такође је истакао значај навијача у финалу.

"Желим да се захвалим Новаку што је играо са мном, то је увек велико искуство. Играмо већ девет-десет година, али дељење момената са њим на терену не могу да опишем речима. Сећаћу се овог целог жиовта. Желим да се захвалим целом тиму, без њих ово не бисмо могли да урадимо. Успорено смо почели, направио сам грешку, али смо се вратили. Били смо фокусирани и остали јаки до краја. Навијачи су нам помогли, Хвала, идемо бре", рекао је Троицки, који је додао да у Сиднеју није био цео тим.

"Имамо неколико пријатеља који нам недостају, али су увек са нама. Наш друг Јанко (Типсаревић), који нас је гледао, Филип (Крајиновић), Ђере, Кецмановић... Хвала свима", закључио је Троицки.

Вучић честитао: Маестрална победа, Србија поносна

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас тениској репрезенатцији Србије на освајању премијерног издања АТП Купа у Сиднеју, поручивши им да се Србија поноси њима због срчаности и енергије коју су показали на сваком кораку до победе.

"Честитам од срца на маестралној историјској победи! По први пут у историји, управо Србија осваја трофеј АТП Купа! Хвала вам што сте и овога пута прославили име наше земље и попели је на пиједестал највећих шампиона!", навео је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Вучић је објавио фотографију српских шампиона и захвалио им што је Србија поново на врху света.

Тениска репрезенатција Србије освојила је данас премијерно издање АТП Купа у Сиднеју, пошто је у финалу после преокрета победила Шпанију укупним резултатом од 2:1.

Михајловићева честитала тенисерима Србије

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић честитала је данас селектору Ненаду Зимоњићу и тенисерима репрезентације Србије Новаку Ђоковићу, Виктору Троицком, Душану Лајовићу, Николи Милојевићу и Николи Чачићу освајање АТП купа у Аустралији.

"Момци, показали сте још једном како се бори за своју земљу и по ко зна који пут донели радост свим грађанима наше земље. Захваљујући вама, Србија је најбоља, ви сте најбољи на свету и на томе вам искрено честитам", истакла је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести