Тежак жреб за Ђоковића у Токију, Кецмановић на Пољака, Стојановић са јапанком

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на старту олимпијског турнира играће против Уга Делијена из Боливије.
djokovic
Фото: Tanjug (AP Photo/Charlie Riedel)

Делијен је тренутно 139. тенисер света. Ђоковић и 28-годишњи Боливијац нису се раније састајали, а победник њоховог меча иде на бољег из дуела Немца Јан-Ленарда Штруфа и Бразилца Тијага Монтеира.

Потенцијални ривал Ђоковићу у трећој рунди је Алехандро Давидович Фокина, који креће од Педра Соузе, а у другој рунди га чека бољи из дуела између Лоренца Музетија и Џона Милмана.

На Ђоковићевом путу према злату, као потенцијални ривали у четвртфиналу и полуфиналу, су Рус Андреј Рубљов и Немац Александар Зверев. Рус на старту турнира у Токију игра против домаће наде Кеија Нишикорија, док Немац у првој рунди игра са Јен-хсуном Луом.

Рус Данил Медведев и Грк Стафанос Циципас су у другој половини жреба и светски број 1 би са њима могао да се састане тек у финалу. Први ривал Медведеву је Александар Бублик, кога је лако победио на Ролан Гаросу, док Циципас почиње против Немца Филипа Колшрајбера.

Други српски тенисер Миомир Кецмановић на старту олимпијског турнира играће против Пољака Камила Мајчрака. Састајали су се три пута и Кецмановић води 2-1.

Уколико се пласира даље, у другом колу ће играти са бољим из дуела између Ига Имбеда и Пабла Андухара.

Ривалка најбоље рангиране српске тенисерке Нине Стојановић биће Јапанка Нао Хибино, од које је изгубила оба меча, укључујући и недавно на Ролан Гаросу.

Ивана Јоровић ће играти против Белгијанке Алисон Ван Ујтванк.

Олимпијски турнир у тенису почиње у суботу 24. јула, а финале је 1. августа.

Парови у конкуренцији дублова и микса биће извучени 27. јула.

Ђоковић главна атракција у Олимпијском селу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, судећи по фотографијама на друштвеним мрежама, најпопуларнији је спортиста у Олимпијском селу у Токију.

Србин је главна атракција, а многобројни спортисти желе да направе селфи са њим, а они који су то успели, фотографије су поделили на мрежама.

Одбојкашица Бразила Габријела Гимараеш није крила одушевљење због слике са светским бројем један.

"Буквално сам избезумљена. Живот ми се ресетовао, не могу да верујем. Поред тога што ми је идол, он је веома фин. Обожавам те, Новаче“, написала је она.

"Фотографију дана“ поставио је индијски играч бадминтона Саи Пранит, а до слике са Ђоковићем дошли су још бразилска одбојкашица Карол Гатаз, пливачица Викторија Зејнеп Гунеш из Турске и немачки хокејаш Кристофер Рир...

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести