Троицки: "Диван осећај је вратити се, посебно у Дејвис куп"

Недостајао је Виктор Троицки, као и огромно срце и енергија на терену који га вечно красе, посебно када су Дејвис куп мечеви у питању.
Troicki
Фото: Виктор Троицки, фото: ТСС

Виктор Троицки дугогодишњи је члан светске тениске елите (најбољи ранг 12. место на АТП листи), власник три АТП титуле и шест финала, током 2018. имао је проблема са повредама због којих је већи део сезоне паузирао. Такмичарску 2019. кренуо је из Аустралије где је нанизао четири победе на Отвореном првенству Аустралије и најавио сјајну сезону.

"Сјајан је осећај вратити се у такмичарски погон, посебно у Дејвис куп. Било је лепо направити и паузу, то време сам максимално искористио да проведем са мојом породицом, супругом и кћи Ирином. Напунио сам батерије, санирао повреде, а сам финиш 2018. посветио сам се припремама за ову годину. Пре самог грен слема у Мелбурну одлучио сам да одиграм и један челенџер, који ми је послужио као загревање за сам Аустралиан Опен. Дуго нисам био у позицији да морам кроз квалификације до главног жреба једног грен слема, као што сам сада морао у Мелбурну, али све је то спорт, све је то посао. Задовољан сам и игром и резултатом, добио сам јако добре играче, победио четири квалитетна меча и у другом колу главног турнира одиграо тежак, али сјајан меч са Грком Циципасом, који је ево сада можемо видети избацио и једног Федерера, пласирао се у полуфинале. Добио сам позив од селектора Зимоњића за меч у Узбекистану и са великим задовољством могу рећи да сам путник за Ташкент. Ужелео сам се Дејвис купа, те наше тимске атмосфере, дружења, свега онога лепог што само ово такмичење може донети и дати", истиче Троицки. 

Од 2019. на снагу је ступио нови формат Дејвис куп такмичења, који је заменио стари који је био актуелан 118 година.

"Да, сведоци смо да се свакодневно много тога мења, на свим нивоима, па и у самом спорту, а ево и у такмичењу које је било појам очувања традиције. Шта је ту је, игра се даље, какав год да је формат увек ће се играти, а ми играчи смо ту да играмо, да се боримо за победу земље из које долазимо. Србија је једном осетила ту сласт великог тријумфа у Дејвис купу, верујем да ће у будућности бити још таквих тренутака. Можда баш ове године ми будемо први освајачи Дејвис купа у новом формату. Потрудићемо се, никад се не зна шта живот и спорт доносе. На нама је да се такмичимо, дамо максимум и верујемо у нас и наше могућности", рекао је Виктор.   

Прва препрека Србији у Дејвис купу у 2019. је тим Узбекистана.

"Гостујемо Узбекистанцима, који су код нас били 2009. када смо их убедљиво 5:0 савладали у београдској Арени. Сви знамо за њиховог играча Истомина, који је њихова тениска икона, човек који 15 година игра за национални тим. Остатак тима им је млад и мање познат, али то није разлог да их потценимо. Квалитетнији смо, имамо јак тим и задатак нам је да то докажемо на терену, што сам сигуран да ћемо и учинити", истиче Троицки. 

Виктор је тренутно на 200. месту АТП листе, али када се упишу поени из Мелбурна забележиће велики скок. Након Дејвис купа одлази на АТП турнир у Софију.

"Играћу у Софији, а затим имам план да одиграм и неколико челенџера, јер потребно ми је што више мечева да уђем у ритам, а мањи турнири су најбоље поље за то. Циљ је да што пре остварим ранг који ће ми донети главне жребове великих такмичења и то је први циљ у 2019.  Спреман сам, имам игру за велике резултате што сам показао и у мечу против Циципаса. Сам Дејвис куп ми је увек доносио нову дозу енергије са којом сам одлазио на турнире пун самопоуздања и бележио сјајне резултате, верујем да ће тако бити и овај пут", закључио је Троицки који је за Дејвис куп тим Србије одиграо 36 мечева, од који је 23 победио.

(ТСС)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести