ТСС: Чврсто уз Ђоковића, може само да победи

БЕОГРАД: Тениски савез Србије (ТСС) чврсто подржава српског шампиона Новака Ђоковића у борби са аустралијским властима на право да заигра на Аустралијан опену, првом од четири грен слем турнира у 2022. години, саопштено је из ТСС.
novak djokovic
Фото: Tanjug (AP Photo/Christophe Ena, File)

Преседан у свету тениса, који је увек важио за џентлментски спорт, да се политичком и судском одлуком аминује учешће деветоструког шампиона Аустралије на турниру је неприхватљив за комплетан спортски свет на планети и коси се са светим олимпијским принципима, који су добро познати и домаћинима турнира, као организаторима Олимпијских игара, наводи се из ТСС.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је, подсећа се, валидно испунио све прописане захтеве и правила организатора Аустралијан опена и држлжаве домаћина за учешће на турниру, што је после незабележеног третмана од стране аустралијских представника власти према неком спортисти, потврђено и одлуком
суда исте те земље.

„Ново повлачење визе, изазвано политичким притисцима, довело је и до новог повлачења не само српског, него и светског спортског аса по судовима и притворима. Епилог још не знамо, али верујемо да неко ко је све победе остварио на терену, једином месту где никакви спинови, осим играчких, правилима дозвољених, не помажу и ко је звање најбољег тенисера свих времена заслужио башлш рекетом на мрежи, може само тријумфално да заврши и ово учешће у Аустралији."

Тениски савез Србије позива све светске тениске и спортске институције да се заузму за одбрану интегритета спорта, јер ово није напад само на Новака Ђоковића лично него и на планетарни спорт.

Тениски савез Србије у контакту је са свим тениским, светским институцијама по питању овог случаја и наставља да подржава Новака Ђоковића, као и све српске тенисере који нас представљају и чине поносним на домаћој и међународној сцени, поручују из ТСС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести