ТСС ТУР У НОВОМ САДУ  Меридиана домаћин најбољим сениорима

Спортски центар Меридиана већ годинама уназад домаћин је три међународна тениска турнира, па је овај новосадски клуб одавно препознат  по сјајној организацији.
SC Meridiana
Фото: СЦ Меридиана /Никола Милојевић 

Због познате ситуације с коронавирусом, ове године турнира неће бити, али је Тениски савез Србије у Меридиани видео одличног партнера и поверио клубу први од шест сениорских професионалних турнира с новчаним наградама (мушкарци 2.550 евра, жене 1.835 евра), под називом ТСС Тур. Осам најбољих играча у обе конкуренције наступиће на Мастерсу, који се игра од 14. до 16. августа на теренима Тениског центра Новак.

Турнир на теренима СЦ Меридиана на Новом насељу почиње сутра, квалификацијама у којима ће наступити 64 играча, док ће се у жребу за главни турнир наћи њих 28.

- ТСС је препознао проблеме које ће имати највећи број наших играча који наступају на челенyер и фјучерс турнирима, а који ће осетити недостатак квалитетних мечева и немогућност да освајају новчане награде. ТСС жели да организацијом ових турнира омогући играчима квалитетне дуеле, како би спремни дочекали наставак сезоне - рекао је директор турнира у СЦ Меридиана Срђан Јаковина.

За овај турнир пријавио се велики број добрих играчица и играча, који ће подићи квалитет домаћих такмичења.

- Дан пре затварања пријава, евидентирали смо 65 тенисера и 55 тенисерки. Као највећи тениски клуб у Србији, добили смо част и привилегију да баш ми отворимо такмичарску сезону. Први носилац је 145. играч на свету Никола Милојевић, други је Данило Петровић (157), а трећи Пеђа Крстин (246), док је код дама прва Дејана Радановић (260), друга је Тамара Чуровић (549), док је трећи носилац Драгиња Вуковић (644).

- Било је врло изазовно припремити и организовати овај турнир како бисмо ваљано испунили и испоштовали све прописе. Потрудили смо се да задовољимо стандарде, како такмичарске, тако и оне здравствене - додао је Јаковина.

Квалификације се играју сутра и у недељу од 9 до 18 часова, а главни турнир почиње у понедељак у 9 сати, док је финале предвиђено за четвртак.

        Ј. Галић

 

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести