Тутоспорт захвалио Ђоковићу: Ноле, Италија на српском

ТОРИНО: Угледни италијански лист "Тутоспорт" захвалио је српском тенисеру Новаку Ђоковићу, који је пре неколико дана уплатио велику донацију за болницу у Бергаму, граду који је највише погођен коронавирусом.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Новаков гест одушевио је главног уредника Ксавијера Јакобелија, родом из Бергама, који у ауторском тексту са насловом "Ноле, Италија на српском" одаје признање најбољем тенисеру света.

"Не занима ме ако знате, осим ако то може помоћи до других потенцијалних давалаца да ме опонашају. Ноле Ђоковић већ је направио велики гест за болнице у Бергаму од огромне вредности. Одавно је познато да Италију светски број један јако воли. То је показао и прошле године у Сан Рему када је певао "Обећану земљу", одајући почаст нашој земљи", пише Јакобели.

Он је подсетио да је Новак, заједно са супругом Јеленом, Србији донирао милион евра кроз фондацију за куповину респиратора и медицинске опреме.

"Сада је чин солидарности поновио за болнице у Бергаму, Романо ди Ломбардији и Тревиљу. Ко то није хтео да се сазна јавно? Да је зависило све од Новака никада не бисмо сазнали. Савршено говори италијански. Данас ћемо му ми на српском да кажемо ''Од срца, хвала Ноле.. Никада ово нећемо да заборавимо", истиче се у текст који је комплетно објављен на насловној страни.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести