(ВИДЕО) НАДАЛ: Надам се да ћу опет на терену "ОСЕТИТИ ТЕ ЖИВЦЕ"! Ево на ком би ТУРНИРУ и када шпански тенисер могао ПОНОВО ДА ЗАИГРА

МАДРИД: Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је данас да се нада да ће имати прилику да поново ужива на терену и додао да има мања очекивања уочи повратка такмичењима после скоро годину дана паузе због повреде.
nadal yt
Фото: Youtube Printscreen

Надал је пре неколико дана објавио да ће почетком наредне године играти на турниру у Бризбејну. Шпански тенисер је последњи пут играо у јануару ове године на Аустралијан опену, пошто се повредио током меча другог кола првог гренд слем турнира сезоне против Мекензија Мекдоналда.

Надал је у јуну подвргнут операцији мишића кука. Он се данас обратио на друштвеним мрежама, а у видео снимку је објавио да се нада да ће опет на терену "осетити те живце".

Плашио сам се да саопштавам ствари, јер на крају године у којој се нисам такмичио и после операције кук оно што ме највише брине није кук, већ све остало. Верујем да сам припремљен и надам се да ће ствари добро да се одвијају и да ћу имати прилику да поново уживам на терену, изјавио је Надал.

Он је истакао да се нада да ће поново осетити све те емоције, које тенис доноси.

Надам се да ћу имати способност да не захтевам од себе оно што сам захтевао током читаве своје каријере. Верујем да сам у другачијем тренутку, у другачијој ситуацији и на неистраженом терену. Тренутно се надам да ћу моћи да не тражим максимум, да прихватим да ће ствари бити врло тешке на почетку и да себи дам потребно време и опростим себи ако ствари крену наопако на почетку, што је врло велика могућност, додао је Надал.

 

Турнир у Бризбејну биће одигран од 31. децембра ове до седмог јануара наредне године.

Свестан сам да можда постоји не тако далека будућност у којој се ствари могу променити, и покушаћу да задржим свој ентузијазам, свој радни дух и верујем да ће моје тело моћи да одговори изазовима, закључио је Надал.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести