Виландер: Ђоковића би требало пустити да игра, а ми да уживамо у тенису

МЕЛБУРН: Легендарни Швеђанин Матс Виландер изјавио је данас да би сви требало да уживају у игри Новака Ђоковића после тријумфа српског тенисера на Аустралијан опену у Мелбурну.
mats vilander
Фото: Youtube Printscreen

Ђоковић је данас по десети пут у каријери тријумфовао на Аустралијан опену, пошто је у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Српски тенисер је освојио 22. гренд слем трофеј.

"Никада нисам видео такву емоцију након освојене титуле, а освојио је 22. гренд слем. Заиста невероватно са каквом жељом игра са 35 година, мада накупило му се након тешког периода депортације, па повреде при доласку у Аустралију. И неправедно је констатно сумњичен за различите и небитне ствари. Ђоковић је тенисер и само га треба пустити да игра, а ми да уживамо у том тенису", рекао је Виландер, који је сада стручни коментатор "Јуроспорта".

Ђоковић ће сутра преузети прво место на АТП листи од Шпанца Карлоса Алкараза. Српски тенисер ће се по седми пут у каријери вратити на прво место АТП листе. Ђоковић ће од понедељка започети 374. недељу на челу листе најбољих тенисера света.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести