Виландер: Надалу само Ђоковић може да парира

ЛОНДОН: Бивши најбољи тенисер света Матс Виландер сматра да само Новак Ђоковић, када се опорави од повреде лакта, може да парира светском броју један и освајачу УС Опена Рафаелу Надалу.
mats vilander, epa
Фото: Mats Vilander, foto: EPA (DRAGO PRVULOVIC)

Надал је у финалу у Њујорку славио над Јужноафриканцем Кевином Андерсоном 6:3, 6:3, 6:4 и учврстио се на првом месту АТП листе.

"Надал је лако био најбољи у Њујорку, као на Ролан Гросу. Његови противницу нису били ни близу њега, ниједан није био из Топ20. Ипак, неко мора да буде најбољи на свету и Рафа је то у овом тренутку. Нико не може да га угрози на спорој подлози, осим можда Новака Ђоковића", рекао је Виландер за Ројтерс.

Виландер истиче да Шпанац игра најбољи тенис у животу и да може да престигне рекордера по броју грен слем титула Роџера Федерера за којим недостаје три трофеја (16 - 19).

"Направио је измене у сервису, не осцилира и знатно раније удара бекхенд. Жели да напредује и игра још бољи тенис, потпуно савршен, и увек је "гладан". Никада у историји тениса није било "гладнијих" за трофејима него што су Надал и Федерер. Мислим да Рафа има велику шансу да стигне Роџера по броју грен слем титула, сигурно ће бити шампион у Паризу још бар два пута, а има прилику и на осталим грен слемовима" , рекао је Виландер, шампион УС Опена 1988. године и човек који је често знао да критикује Ђоковића.

Швеђанин је подсетио да Надал може да игра још четири или пет година на врхунском нивоу, а Федерер још можда једну и да зато није сигуран да ће Швајцарац икада дођи до трофеја на грен слему.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести