Вишковић: Надал није споменуо Нолета и пропустио да испадне шмекер

БЕОГРАД: Рафаел Надал је велики шампион, али пропустио је прилику да после освајања Аустралијан опена и рекордног 21. грен слема испадне шмекер - требало је само да на додели награда каже да је шстета што није било Новака Ђоковића, оценио је познати новинар и тениски коментатор Небојша Вишковић.
Novak Djokovic/Fonet/Hram TV
Фото: Фонет/Храм ТВ/Новак Ђоковић

Вишковић је гостујући на ТВ Танјуг рекао да ће због Ђоковићевог одсуства увек стајати сенка изнад Надаловог 21. трофеја, али да то Шпанцу сигурно неће сметати јер се знао његов став и ликовао је када је Новак депортован.

"Надаловим освајањем рекордне титуле организатори нису спасли турнир. Да, историја памти победнике, али за разлику од, рецимо 2017, када је Надал освојио трофеј на УС Опену, а Новак није играо, сада ће сви рећи. Да, то је она година када је Новак депортован", рекао је Вишковић и додао да му је мало криво што су на крају и Надал и Медведев похвалили директора турнира Крега Тајлија јер је и он правио "грешке у корацима" када је у питању Ђоковићева депортација.

Вишковић је казао да је очекивао да Новак честита Надалу, једноставно јер је он такав човек, али да би лично волео да Ђоковић никада више не заигра у Мелбурну.

"По оној народној, ко тебе каменом, ти њега хлебом, Новак има у себи хрисћански моменат. Ја да се питам, волео бих да га никад више не видим у Аустралији, нису заслужили да га виде више, да виде његово мајсторство, али знајући њега, он ће да оде следеће године тамо. То је птање од милион долара".

Хтео сам јуче да му пошаљем поруку: "Брате, молим те, вакцинише се и разби их све, он сада има толики мотив, ако му дају, ако буде играо, први је фаворит на свим турнирима, сматра Вишковић.

"Пред њим је одлука свих одлука, шта год да уради није добро, ако се не вакцинише имаће велике проблеме, ако се вакцинише погазиће своје принципе. Он није антиваксер, само се залаже за слободу избора. Кажем, волео бих да игра на свим турнирама, осим у Аустралији".

Вишковић је истакао и да је Надал, када прицамо о квалитету, менталном аспекту, па и физицком, један од највећих бораца, не само у тенису, него и у спорту уопште свих времена.

Надал је у финалу Мелбурна направио велики преокрет од 0:2 до 3:2 и освојио рекордни 21. грен слем трофеј у каријери.

"Медведев му је обукао то одело Супермена. Медведев га је имао, потпуно у шаци, водио је са 2:0. Имао је 3:2, 0:40 на сервис Надала. Онда је почео да ради неке ствари које су ме заиста потпуно изненадиле. Почео је да ради нешто што није он. Изашао је из свог шаблона и буквало је пружио Надалу сламку спаса. Ако то Надалу урадиш, он ће ту сламку, не да узме, него је прича завршена", истакао је Вишковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести