Тијана Бошковић и Зураби Датунашвили најбољи у избору спортских новинара

БЕОГРАД: Најбоља одбојкашица света Тијана Бошковић и светски шампион у рвању Зураби Датунашвили проглашени су за најбоље спортисте Србије у 2022. години у традиционалном избору Удружења спортских новинара.
1
Фото: Youtube Printscreen

На свечаности у Галерији РТС-а додељене су и годишње новинарске награде.

Златни микрофон припао је Милошу Кривокапићу (РТС), а Златно перо је Бранко Спасојевић (Спорт клуб).

Награду Златна камера добио је Сенад Жупљанин фотограф из Новог Пазара, а награду "Бранка Прелевић" Милена Ковачевић (Вести).

Признање за ексклузивни ТВ прилог, интервјуе са НБА звездама, добили су новинари Арене спорт Дејан Каровић и Милан Цаковић, док је Александар Милетић награђен за најбољу телевизијску причу "С љубављу из Фуенлабраде" и издавачки подухват у електронским медијима "Најлепши дан живота".

Предраг Бајић и студенти факултета за спорт награђени су за књигу "Бити четврти као издавачки подухват у писаним медијима, а дописник године је Душан Јоцић (Моцарт спорт) из Ниша.

Најбољи млади новинар у писаним медијима је Стефан Танасић (Моцарт спорт), а у електронским медијима Давид Радановић (Арена спорт).

Репортажу године "Најближи животу од свих људи" о навијачима Аргентине у Катару написао је Александар Глигорић (Моцарт спорт), док је за ексклузивну вест "Пешић прецртао Теодосића" награђен Ђорђе Матић (Моцарт спорт).

Награде за животно дело добили су Ратко Павловић (Политика), Војин Величковић (Спортски журнал), Михајло Антић (Спортски журнал, фотограф), Мирослав Нешић (Радио Београд) и постхумно Властимир Игњатовић (Спорт) и Петар Лазовић (РТС).

Награђене су поздравили државни секретар за спорт Марко Кешељ и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, а свечаности су присуствовале бројне колеге.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести