ТСЦ БАЧКА ТОПОЛА: Радован Кривокапић добитна комбинација

- Преузео сам екипу која је за мене била непознаница, али је део успеха везан и за одличну физичку спрему мога колеге Павићевића – појашњава Кривокапић. Многе је вест о почетку тренерске каријере изненадила...

Завршила је екипа ТСЦ-а из Бачке Тополе јесењу трку у Војвођанској лиги Бачка на другом месту са само два бода мање од јесењег првака ОФК Оџаци (40). Да су спремни за високе домете и да ће покушати да сустигну ривала показале су амбиције агилне управе на челу са спортским директором Саболчом Палађијем, председником Јаношем Жемберијем, чланом управе Ненадом Николићем и секретаром Радомиром Шабаном. Екипу је након седам кола преузео истакнути бивши репрезентативац Радован Кривокапић (1978), који је каријеру успешно градио у Војводини, Црвеној звезди и крагујевачком Радничком,  а инострану у Грчкој и на Кипру. Стигао је на позив спортског директора и прихватио се посла. Након пораза од Оyака (2:3) до полусезоне нанизао је седам победа.

- Два дана пре дербија са ОФК Оџаци, главног конкурента за највиши пласман стигао је позив из Бачке Тополе. Колега Палађи, са којим сам играо у суперлигашу Војводини, инсистирао је да дођем по сваку цену. Позив сам прихватио па смо заједничким снагама и уз помоћ управе и тренера голмана Силарда Фарагоа врло брзо сложили добитну комбинацију. Успели смо да разлику, која је износила чак седам бодова, сведемо на подношљива два бода и задовољни одемо на паузу. Преузео сам екипу која је за мене била непознаница, али је део успеха везан и за одличну физичку спрему мога колеге Павићевића – појашњава Кривокапић.
Многе је вест о почетку тренерске каријере изненадила с обзиром на то да је Кривокапић комплетне припреме прошао са прволигашем Пролетером.
- Дуго сам размишљао о понуди са Слане баре, чекао и инострану, тренирао, био спреман да одмах ускочим. Тренер Говедарица био је кривац за то као и управа Пролетера којој се и овога пута захваљујем што ми је дозволила несметан рад. Стигао је потом позив из Тополе и сада се уопште не кајем што сам га прихватио – каже Кривокапић, коме је ФС Војводине признао лиценцу Више тренерске школе. - Нисам могао да поверујем очима када сам дошао у Бачку Тополу. Клуб је израстао на здравим основама уз заиста феноменалне услове којима могу да позавиде многи суперлигаши. Милина је била радити. Костур тима чинили су искусни суперлигашки играчи, Тодоровић (ОФК Београд), Кекезовић (Хајду, Смедерево, Спартак) и Станишић (иностранство), уз плејаду младих талентованих играча из околине Бачке Тополе, Врбаса, Суботице, Ловћенца и Фекетића одличан тим који ће уз неколико квалитетних појачања на свим позицијама бити прави материјал за пролећну трку у којој желимо прво место – каже Кривокапић.
Оџачани су у предности за два бода.
- Није то велики капитал, јесенас смо поражени на гостовању. Коваћемо планове да им се реванширамо, међутим, првака неће одлучити дерби, већ мечеви са аутсајдерима – истакао је на крају са пуно оптимизма Радован Кривокапић.
За њега нема одмора јер похађа семинар за стицање Б лиценце у ФС „Вујадин Бошков“ кога води Спасоје Јелачић и предавачи Мима Раставац и Саша Јанковић.
Прозивку за пролећни део Кривокапић је заказао за 15. јануар, а могуће је да и заигра и у дресу првог тима некада успешног друголигаша.
М. По. - С. Ст.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести