У част Момчила Савића

У историји боксерског клуба Војводине из Новог Сада без сумње проф. др Момчило Моша Савић оставио је неизбрисив траг, као такмичар тренер и функционер.

У знак сећања и поштовања према њему Војводина данас од 17 часова у Стонотениској сали Спенса организује меморијални турнир.

У рингу ће се надметати боксери у осам тежинских категорија, а љубитељи племените вештине имаће прилику да уживају у борбама такмичара из Румуније, Мађарске и Србије. Очекује се такође да се на мерењу појаве и Хрвати.
- Имајући у виду прелиминарне пријаве ради се о једном од једних најјачих турнира у региону, а нама је посебно драго то што ће учествовати најбољи српски боксери из Лознице, Спартака, београдског Радничког, којој су учествовали у лигашком делу, док ће квалитет подићи и репрезентативци Румуније и Мађарске. Би ће ово прилика да се на најлепши начин оконча ова такмичарска сезона - рекао је спортски директор Војводине Милан Козомара.

Он је позвао публику да дођу у што већем броју, пошто ће имати прилику да уживају у два сата квалитетног бокса на елитном сениорском турниру.
- Први пут бићемо домаћини сениорског елитног турнира, а жеља нам је да што пре достигнемо ниво београдског победника и да будемо један од најпрестижнијих у региону. Моша је то заслужио својим делањем у боксу, посебно као професор и декан на Факултету спорта и физичког васпитања, где је оспособљавао будуће боксерске стручњаке - нагласио је Козомара.

Један од учесника биће и Суботичанин репрезентативац Вања Бачић (60), који је у дресу Војводине наступао у лигашком такмичењу.
- Очекујем да ћемо боксовати у предивном амбијенту, да ће публика уживати у елитним борбама. Ово ће бити добра прилика да се види у каквој смо форми пред зимску паузу после које следе припреме за ЕП - рекао је Бачић.

Његов колега Вељко Глигоровић (56) је нагласио да је боксерима потребно што више оваквих турнира.
- Због тешке финансијске ситуације све мање смо у прилици да идемо на турнире у иностранство. Па је поред Златне рукавице и Београдског победника ово нова прилика да се опробамо са конкуренцијом из иностранства. Следеће године је ЕП, државно првенство и Регионална лига, тако да ће мечеви на Мошином меморијалу бити пун погодак - истакао је Глигоровић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести