Алек­сан­дар Ша­пић у Ита­ли­ји био члан ти­ма ва­тер­по­ло зве­зда

Нај­бо­љи на­па­дач у исто­ри­ји ва­тер­по­ла Алек­сан­дар Ша­пић од­лу­чио је да по­но­во уско­чи у ба­зен.
aleksandar sapic, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Он је у Ита­ли­ји играо ре­ви­јал­ни меч за тим зве­зда, у ко­ме су би­ли ње­гов на­след­ник са де­сет­ком на ка­пи­ци Фи­лип Фи­ли­по­вић, али и Сан­дро Сук­но, Ду­шан Ман­дић, Мла­ђан Ја­но­вић, Сте­фа­но Тем­пе­сти, Алек­сан­дар Иво­вић и дру­ги. Тим зве­зда је во­дио Вла­ди­мир Ву­ја­си­но­вић, а игра­ли су про­тив се­лек­ци­је Ита­ли­је ко­ју је во­дио Сан­дро Кам­па­ња.

Ша­пић је у јед­ном тре­нут­ку тре­бао да шу­ти­ра пе­те­рац и на гол су уме­сто јед­ног, ста­ла два гол­ма­на. Ни­је ни то би­ло до­вољ­но за не­ка­да­шњег "бом­бар­де­ра", па је Ша­пић под­се­тио на вре­ме у ком је био ноћ­на мо­ра за гол­ма­не ши­ром све­та. Су­срет је за­вр­шен не­ре­ше­ним ре­зул­та­том 13:13. 

Утак­ми­ца је игра­на у окви­ру кам­па­ње "Ва­тер­по­ло по­ред мо­ра", ко­ја по­сто­ји шест го­ди­на уна­зад, а по­кре­нуо је Аустра­ли­ја­нац То­мас Ва­лан због про­мо­ци­је ва­тер­по­ла. У Пор­то­фи­ну је пр­ви пут ак­ци­ја про­ши­ре­на као ме­ђу­на­род­ни до­га­ђај. По­др­жао ју је клуб Про Ре­ко, а осим утак­ми­це ти­ма зве­зда и Ита­ли­је, ита­ли­јан­ска жен­ска ре­пре­зен­та­ци­ја је игра­ла про­тив Фран­цу­ске.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести