Белорусија победник ватерполо турнира у Бечеју

Победнички пехар бечејског ватерполо турнира за узраст 2001. годишта одлази у Белорусију.
vaterpolo becej
Фото: Dnevnik.rs

Друго место освојила је Грузија, а селекцији Бечеја припало је треће место. Пехаре и медаље уручио је у име домаћина, ПВК Бечеј, Никола Ковачев. Куриозитет турнира је да су обе утакмице за коначан пласман завршене нерешеним резултатима и одлука о радоследу пала је после извођења петераца. Белорусија је у финалу, после 9:9, била бољи реализатор петераца од Грузије (4:3), а селекција Бечеја и Пољске у борби за треће место играле су нерешено 12:12 и после петераца било је 17:15.

За најбољег играча турнира проглашен је Гурам Кутшавили (Грузија), најефикаснији са 17 постигнутих голова је Белорус Владислав Вареник, а пехар намењен најсигуријем голману уручен је Пољаку Бартошу Вишњевском.

Није на одмет истаћи да су све утакмице тродневног турнира на задовољство учесника судили Иванка Раковић Крстоношић из Београда и Милутин Кнежевић из Бечеја.

Турнир је због вируса  игран без присуства публике и из истог разлога нису допутовале селекције Чешке и Швајцарске. Највећу штету од тога имали су љубитељи ватерпола, који нису добили прилику да уживају у квалитетним играма деветнаестогодишњака, којима је турнир крај Тисе требао да послужи као последња провера пред квалификационе турнире за Европско првенство. Међутим, ЛЕН је одложиле квалификације предвиђење од 3. до 5. априла.

Организатору, ПВК Бечеј, је ово била прилика да њихови младићи стичу искуство и припреме се за утакмицу Прве А лиге против Бањице, која се игра вечерас у 19 сати крај Тисе.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести