Дејан Савић: Циљ победа у Светској лиги и пласман на Олимпијаду

БЕОГРАД: Ватерполо савез Србије (ВСС) и УНИQА осигурање потписали су нови двогодишњи уговор, којим ће бити осигуран и завршни тунрир Светске лиге, који се од 18. до 23. јуна одржава на отвореном базену СЦ "Ташмајдан".
dejan savic, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

После пет година успешне сарадње УНИQА ће закључно са Олимпијским играма у Токију бити званично осигурање српског ватерполо тима.

Генерални секретар ВСС Немања Маријан истако је да је највећи ослонац у организацији једног врло захтевног такмичења као што је Финални турнир Светске лиге управо УНИQА осигурање.

"Ова компанија годинама уназад подржава и учествује у нашим догађајима. Драгоцено је што делимо исту визију и жељу да Ватерполо савез Србије и у будућности буде организатори великих догађаја, а све са циљем додатне популаризације ватерпола. Недавно смо имали контролу представника ФИНА и они су веома задовољни оним што је до сада урађено. Монтажне трибине постављаће се од 10. јуна, а и продаја улазница иде веома добро. Зато ми преостаје само да удуху нашег слогана позовем публику да дође На трибине за делфине ", рекао је Маријан.

Директорка Сектора за маркетинг и корпоративне комуникацине УНИQА осигурања Соња Марић истакла је велико задовољство чињеницом да ће ова комапнија бити уз наш најтрофејнији спорт и у наредне две године. 

"На предстојећем Финалном турниру Светске лиге, који има изузетан такмичарски значај, настојаћемо да нашим ватерполистима, као и годинама уназад, осигурамо најбољи ветар у леђа. Осим што ћемо се побринути за безбедност свих учесника, позваћемо публику да под слоганом Србија за делфине навија, уместо пред телевизорима, своје хероје бодри уживо на Ташмајдану. Уверени смо да ће им се ватерполисти, као и сваки пут до сад, одужити најсјајнијим одличјем и директним пласманом у Токио", рекла је Марић. 

Српска репрезентација је најуспешнија селекција у Светској лиги, јер је чак 11 пута освајала ово такмичење. Са припремама за све изазове који их очекују делфини су кренули 29. маја а утиске је сумирао селектор Дејан Савић.

"Наш циљ на финалном турниру Светске лиге је јасан, а то је освајање првог места и пласман на Олимпијске игре. Појачали смо интезитет рада последњих дана. Тренирамо два пута дневно, а репрезентација ће бити комплетна од 12. јуна када ће нам се прикључити и играчи који учествују у завршници клупске Лиге шампиона. У понедељак путујемо у Бечеј где ћемо одиграти пријатељску утакмицу са Француском, а већ у уторак нам долази селекција Аустралије са којом ћемо имати четири тренинг меча", рекао је Савић и истакао да у спорту као и у животу утакмице добија добар тим, а медаље се освајају уз праву подршку.

"Морам да нагласим да компанија УНИQА за нас није само спонзор, већ играч више и важан део екипе. Ватерполо репрезентација и репрезентативци, већ годинама уназад уздају се у подршку УНИQА осигурања, која је за нас била одскочна даска за бројна одличја које смо освојили од почетка сарадње. Због тога ми је посебно драго што остајемо у истом саставу у сусрет најважнијем такмичењу које нас очекује следеће године у Јапану", закључио је Савић.

Репрезентација Србије на завршном туниру Светске лиге играће у Б групи заједно са Хрватском, Аустралијом и Казахстаном, док ће се у А групи такмичити Шпанија, Мађарска, Јапан и Канада. После дуела по групама према систему такмичења играће се четвртфинале, само првопласирана екипа избориће визу за Јапан, а наградни фонд је 350 хиљада долара.

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести