"Делфини" на старту Европског првенства са Израелом

Мушка ватерполо репрезентација Србије, утакмицом с Израелом данас од 12 часова, почиње надметање на Европском првенству у Сплиту.
1
Фото: ОКС

Изабраници селектора Дејана Савића, иако у знатно подмлађеном саставу, апсолутни су фаворити у овом дуелу. На последњем ЕП у Будимпешти, наши младићи заузели су пето место, а исту позицију освојили су и ове године на Светском првенству у мађарској престоници, као и на финалном турниру Светске лиге у Старзбуру. Амбиције Србије увек су победничке, тако ће се приступити и Европском првенству у Сплиту, али, како је пре неоколико дана изјавио Савић, биће ово још једна пролазна станица до Олимпијских игара у Паризу 2024. године, где „делфини“ желе да буду најбољи.

- Истина је да резултати на последња два такмичења нису били у складу с очекивањима, али идемо даље. Свакој екипи треба дати подршку, ово је сада наша актуелна репрезентација. Очекује нас данас први сусрет у групи, ривал је Изреал, а онда и најважнији дуел у првом делу такмичења, а то је сусрет с Мађарима – казао је селектор Савић.

Капитен Сава Ранђеловић био је део тима који је освојио злато на Олимпијским играма у Токију, а сада је предводник младог састава, који се разликује и од оног који је наступао на Светском првенству у Будимпешти. Повреде су скројиле тим, па Никола Јакшић и Ђорђе Лазић нису отпутовали у Сплит, док су Душан Мандић и Ђорђе Вучинић у последњем тренутку уврштени на списак. Уз Ранђеловића, од освајача олимпијског злата, у екипи су још само Мандић и Страхиња Рашовић.

- Много нам значи повратак Мандића у екипу после болести, све смо повезанији и верујем да ћемо бити спремни за наступ у Сплиту. Респектујемо ривала, али спремни смо да Европско првенство отворимо победом – рекао је Ранђеловић.

Поред Србије и Израела, у Д групи играју и селекције Мађарске и Словеније.  У среду, од 19 часова, наш тим игра у дербију с Мађарском, да би у петак, од 12 сати, снаге одмерио са Словенијом. Победник групе иде директно у четвртфинале, а други и трећи разигравају кроз осмину финала. „Делфини“ ће у Сплиту учествовати на деветом првенству. У досадашњих осам, освојили су пет првих, по једно друго, треће и пето место.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести