Дунав регионална лига: Пред Вошом тежак изазов

Други турнир Дунав регионалне лиге за ватерполисткиње одржаће се од данас до недеље у Новом Саду.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Поред Војводине и српских клубова Црвене звезде и Партизана учествоваће и мађарски Сентеш и БВСЦ, чешке Страконице и немачки Шпандау.

После првог одиграног турнира у Сентешу од 4. до 5. новембра максималан учинак су забележили домаћин турнира Сентеш и новосадска Војводина са по три победе. За Новосађанке ће овај други турнир бити тежи, јер ће снаге одмерити са много јачим ривалима, а то су Сентеш и БВСЦ, те Шпандау.

– Већ првог дана нас очекују две изузетно тешке утакмице са мађарским клубовима БВСЦ–ом и Сентешом. Мађарице су фавориткиње у оба дуела, а ми ћемо се потрудити да што боље и квалитетније одиграмо те две утакмице – казала је тренер Војводине Слађана Дрезгић и додала:

– Све ће зависити од тога и како моје играчице буду ушле у ове дуеле, мада је нама главни задатак у дуелу са Немицама, који морамо да добијемо, уколико желимо да поновимо успех од претходне године.


ЛИГА ШАМПИОНА ВАТЕРПОЛИСТА: Срби половично

Српски клубови остварили су половичан учинак у седмом колу Лиге шампиона за ватерполисте. Нови Београд је победио Сабадељ са 8:6 у Б групи, док је Раднички поражен од Олимпијакоса са 13:7 у А групи. Новобеограђанима су најважнији били бодови, јер су наступили ослабљени без Јакшића и Драшовића. Одбрана са Жоао Педром на голу (15 одбрана) је била далеко бољи део тима. Ово је екипи Живка Гоцића пета победа, а нови меч против истог ривала одиграће већ наредне недеље, када Сабадељ гостује у Београду. Нови Београд је други на табели са 16 поена, иза Бреше, а испред Ференцвароша (15), Југа (11), ОСЦ (6), Шпандауа (5) и Сабадеља и Марсеја (4).

Крагујевчани су одлично парирали Олимпијакосу, великом фавориту, током првог полувремена, али су много искуснији пулени Игора Милановића у наставку направили серију и обезбедили убедљив тријумф. Раднички је овим поразом пао на пету позицију (осам бодова). Шапчани су се часно опростили од Еврокупа, иако су у оба дуела изгубили од Вашаша у четвртфиналу.         


Прошле године Новосађанке су биле треће у регионалном такмичењу.

– Тек по завршетку овог турнира знаћемо на чему смо и ко ће са које позиције на финални турнир, који ће се одиграти у априлу у Бечеју. Прве две екипе ће директно ући у полуфинале, док ће шеста са трећом, односно четврта са петом разигравати за полуфинале. Како год прођемо у Новом Саду и на финалном турниру ће нас чекати велики посао, јер нам је жеља да се опет нађемо међу прве три екипе у регионалној лиги – закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

Распоред:

Данас

БВСЦ – Војводина (10), Страконице – Партизан (11.30), Шпандау – Црвена звезда (18.30), Сентеш – Војводина (20).

Сутра

БВСЦ – Страконице (17), Црвена зведа – Сентеш (18.30), Војводина – Шпандау (20).

Недеља

Сентеш – Партизан (8.30), Страконице – Црвена звезда (10), Шпандау – БВСЦ (11.30).

1. Сентеш

3

3

0

0

46:20

9

2. Војводина

3

3

0

0

48:28

9

3. БВСЦ

3

2

0

1

61:17

6

4. Шпандау

3

2

0

1

38:34

6

5. Ц. звезда

3

1

0

2

33:42

3

6. Страконице

3

0

0

3

26:52

0

7. Партизан

4

0

0

4

26:95

0

Суперлига (М)

Данас: Валис – Црвена звезда    (17).

Сутра: Шабац – Партизан   (19),

Раднички – Нови Београд   (19.30)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести