ЕП Барселона: Прва победа Српкиња

Српске ватерполисткиње су стигле до прве  победе на Европском првенству. Одличном одбраном током утакмице и најбољом игром у нападу у досадашњем делу турнира.
vaterpolistkinja Srbije/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

Србија - Турска 9:6 (3:0, 1:0, 2:3, 3:3)

БАРСЕЛОНА: Базен Пикорнел, судије: Ивановски (Црна Гора), Венгенрот (Швајцарска). Играш више: Србија 7 (3), Турска 6 (1)

СРБИЈА: Клинцов, Чегар, Пантовић 2, Ћоровић, Јосифовић 1, Прица, Лука 2, Мандић 1, Рудић, Вуковић 1, Новаковић, Јаковљевић 2, Петровић. 

ТУРСКА: Адинлик, Виша, Бурали, Темел, Косе, Чолак, Озгумус 2, Елма 1, Алтам, Кус 3, Ченгиз, Дуран, Баки. 

У понедељак им предстоји борба за девето место са победником сусрета Израел – Хрватска.

У првој четвртини је све функционисало како треба. Ивана Ћоровић је зауставила опасну Кусову а у нападу су погађале Лука, Вуковић И Пантовић. У финишу друге четвртине уписала се Тијана Јаковљевић. Туркиње су дошле до даха у трећем делу са два брза гола одговориле су и вратиле мир у екипу Јована Пантовић и у самом финишу Нина Јосфовић.

Када су Лука и Јаковљевић повећале предност на 8:3 све је било решено. Ривал је успео да смањи на 8:6 на минут до краја а онда је Нада Мандић лепим потезом решила меч.

Изјаве после меча:

„Контре су функционисале и повеле смо 3:0 Било је после опуштања али смо мирно  привеле утакмицу крају. Веровала сам у екипу - истакла је Јована Пантовић.

Капитен Ивана Ћоровић је била задужена за Кусову која је прорадила када је већ све било готово.

- То је био наш план. Задовољна сам победом али поновили смо лосе ствари да када поведемо почнемо да брзамо. Правимо грешке и противника враћамо у игру. Нисам веровала да Туркиње могу да направе преокрет као Немице.

Лара Лука о  својој најбољој утакмици на турниру:

- Драга ми је победа, јачи смо од њих. Грешке нас нису скупо коштале али нека боља екипа би то наплатила. Код 4:2 сетила сам се Немица, али нисмо се погубиле.

Селектор Дејан Јововић је био задовољан:

- Испоштовали смо договорено. Поред одбране у нападу није било срљања као раније. Постојао је притисак због важности утакмице. Нису губиле главу када су Туркиње стизале.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести