ЕП за ватерполисте: Србија победила Грчку, са Италијом за пето место

Ватерполисти Србије играће за пето место на Европском првенству у Будимпешти, пошто су данас у утакмици за пласман победили Грчку 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:2).
mandic
Фото: Душан Мандић, фото: ВСС

Ривал актуелним олимпијским шампионима у борби за пето место, у недељу од 16 сати, биће светски прваци Италијани, који су претходно савладали Русију 14:12 (5:3, 4:4, 3:1, 2:4).

Као и против Шпаније, Србија је код вођства 3:1 попустила па су Грци у последњих 90 секунди успели да изједначе. Пре тога је Србија у нападу налазила решење и у одсуству Пијетловића који је болестан, успела да постигне три гола.

Да су Митровић и Алексић били спретнији из зицер позиција предност је тада могла да буде већа.
Грци су дошли до првог вођства почетком друге четвртине. Изједначио је Дедовић после паса Прлаиновића, да би Мандић још једном показао какав ударац има за 5:4.

Грци су изједначили после грешке Србије у нападу и контре у којој је Папанастасију лако изашао на крај са Митровићем. Коначно добијеног играча више за Србију у вођство је претворио Стефан Митровић.

На полувремену је уместо Бранислава Митровића на голу био Гојко Пијетловић. После друге личне Ранђеловића и одбране Пијетловића у наредном нападу је Стефан Митровић реализовао петерац за 7:5. После гола Грка, уследиле су мајсторије одличног Дедовића који је отпадак спремио у мрежу, па пројектил Филиповића за 9:6. Два пута је пропуштен играч више, Грци су тако добили прилику са играчем више да се врате у игру али није било ни шута.

После шраубе Вица, радио је Вар али је било јасно да је гол регуларан. У завршних осам минута дуго без гола на обе стране да би се два минута пре краја уписао Вицо за 11:7.

До краја меча Митровић и Коломвос постигли су по гол за победу која показује озбиљност Србије и када нема резултатског мотива.

Србија - Грчка 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:1)

БУДИМПЕШТА: Базен Дунав Арена, гледалаца: 1.000, судије: Коризна (Пољска) и Ортега (Шпанија).  Играч више: Србија 8 (1), Грчка 13 (6). Петерци: Србија 1 (1).

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, Дедовић 3, Ранђеловић, Ћук, Вицо 2, Алексић, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С. Митровић 3, Б.Митровић.

ГРЧКА: Зердевас, Генидунас 1, Скумапкис, Капотис, Фунтулис, Папанастасију1, Дервишис, Аргиропулос 2, Мурикис, Коломвос 2, Гунас, Влахопулос 3, Галанидис.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести