Европско првенство у ватерполу: Српкиње убедљиво поражене од Рускиња

Ватерполисткиње Србије изгубиле су и у другој утакмици на Европском првенству у Барселони.
srbija rusija, vss
Фото: VSS

После минималног пораза од Немачке, мада су водиле већи део меча Српкиње су у другом мечу убедљиво поражене од Рускиња. Била је евидентна разлика у класи између ове две екипе. Наше девојке су се бориле колико су могле, али све је било у рукама Рускиња.

Наша два гола постигле су Јована Пантовић одличном шраубом за 1:3 и Нађа Новаковић, такође ефектно за 2:15. После две јаке четвртине Рускиње су се мало опустиле у трећој, а затим у последњих осам минута заиграле свом снагом.

Наш тренер Дејан Јововић је по завршетку утакмице истакао:

„Ово је показатељ рада професионалних играчица Рускиња и наших девојака које тренирају четири пет пута недељно по 90 минута. То је било евидентно од почетка. Сада се окрећемо утакмицама са такође јаким ривалима да би надам се са Турском биле успешни и играли за девето место.“

Голманка Владана Клинцов је рекла да су овакве утакмице увек тешке посебно после онаквог пораза од Немачке.

„Нисмо имале притисак, сада покушавамо да кроз овакве утакмице напредујемо. И то је добро. Резултат наравно није сјајан али значи што смо играли са њима“, казала је Клинцов.

Анђела Петровић је додала:

„Изгубиле смо снагу на крају и разлика је испала превисока. Трудиле смо се да заборавимо Немачку, свака утакмица је важна и морамо да издржимо и боримо се до краја.“

Србија - Русија 2:27 (1:6, 0:8, 1:3, 0:10)

БАРСЕЛОНА: Базен Пикорнел,  гледалаца 100, судије: Периш (Хрватска) и Венгенрот (Швајцарска). Играч више: Србија 3 (0), Русија 6 (3).Петерци: Русија 3 (0).

СРБИЈА: Клинцов, Чегар, Пантовић 1, Ћоровић, Јосифовић, Прица, Лука, Мандић, Рудић, Вуковић, Новаковић 1, Јаковљевић, Петровић.

РУСИЈА: Верхогладова, Вакитова, Прокофјева 3, Каримова 4, Борисова 1, Горбунова 2, Сержантова 3, Симанович 7, Тимофејева 2, Чурзина, Иванова 2, Ризкова 3, Карнух.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести