Искусни стручњак Зоран Масловар нови адут ватерполиста Војводине

НОВИ САД:Ватерполо клуб Војводина с традицијом дугом више од 80 година изнедрио је много врхунских играча и репрезентативаца, који су направили заиста блиставе каријере.
1
Фото: Dnevnik.rs

У последње време се каска за другим клубовима када је реч о кандидатима за национални тим, али управа Новосађана настоји да промени такву ситуацију. Озбиљно се приступило раду школе ватерпола, која је увек и била заштитни знак колектива из Српске Атине. Војводина тежи ка томе да врати препознатљиви сјај својим млађим категоријама, па и првом тиму и у складу с тим ангажовала је искусног црногорског стручњака Зорана Масловара.

Он је годинама радио у родном Котору где је био тренер свих млађих категорија, а после и првог тима Приморца. Био је на челу Будве, шпанске Наваре, радио је са Петром Поробићем у Штурму из Русије и са јуниорима и А селекцијом Кине. Каријеру је градио и на Малти и у Саудијској Арабији. Которанин се већ одомаћио у Новом Саду јер је дошао још у мају.

– Ја сам координатор млађих селекција, то је најкраћи опис мог новог посла. Сви у клубу су озбиљно приступили раду школе ватерпола и виде се већ неке промене, што и јесте циљ. За почетак могу да кажем да сам задовољан, али имамо још пуно тога да радимо да би то све било како треба, јер ипак је прошло тек два и по месеца откако сам овде – рекао је Масловар.

Оно чиме Новосађани могу да се похвале јесте то што на располагању имају бивше играче, сада велике светске звезде, који су поникли у Војводини и директно су се од краја прошле године укључили у рад клуба. Црвено–бели се труде да на максималан начин искористе њихову подршку, а с друге стране они су више него вољни да прискоче у помоћ. Управо је на дан разговора са црногорским стручњаком млађе ватерполисте посетио репрезентативац, освајач златних медаља са свих већих такмичења Душко Пијетловић. Он је најпре одржао кратко предавање, а потом се уз Масловара посветио раду у базену. Следеће две, три седмице Пијетловић ће се потрудити да још пар пута сврати на Слану бару и посвети се младима.

– Најпре је то исто урадио Бранислав Митровић, а сада сам позвао Душка да нам се придружи. Они су и чланови нове управе и својим издвојеним временом за нас, показују ентузијазам и припадност клубу. Војводина је, знамо сви, била велика школа ватерпола и клуб који је изнедрио велики број ваљаних играча и репрезентативаца. Ми треба да се трудимо да се то поново деси. Сигурно неће бити лако. Циљ је да ојачамо и вратимо Војводину на виши ниво и да се из њених редова црпе репрезентативци – поручио је Зоран Масловар.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести