Јеленић: Од мушкараца очекујем борбу за медаље, а девојке би могле међу осам

Први пут су и мушка и женска ватерполо репрезентација Србије имале званичан испраћај на велико међународно такмичење.
viktor jelenic
Фото: Виктор Јеленић, фото: ВСС

Пред пуним трибинама СЦ “Милан Гале Мушкатировић” у Београду обе селекције продефиловале су пред љубитељима ватерпола, уз чију подршку су кренуле пут Барселоне на шампионат Европе. Мушки део националног тима отпутовао је у Шпанију, док ће им се девојке придружити у петак.

Одлично организованим испраћајем задовољни су били сви, играчи и челници Савеза.

„Био је то дан за играче и све што бисмо ми, функицонери, рекли могло би да буде сувишно. Овакав испраћај може само да им представља играча више“, рекао је први човек Савеза Виктор Јеленић.

Ватерполисткиње ће почети такмичење у суботу од 18 часова мечом против Немачке. Селектор Дејан Јововић имаће пуне руке посла с обзиром на то да његову екипу очекују тешки испити, јер су у групи још са домаћином, Мађарском, Русијом и Турском.    

Изабраници Дејана Савића већ су напоменули да за њих првенство почиње у четвртфиналу када би требало да се састану са Мађарском или Италијом. До тада у групи имају лакши задатак, јер су им противници Румунија, Русија и Словачком. Они ће ускочити у базен у понедељак против Румуна.

„Од мушкараца очекујем борбу за медаљу, а девојке би могле међу осам најбољих. Мислим да имамо шансе да то урадимо. Верујем у оба састава и знам да ће дати максимум. Није нам лако да им обезбедимо жељене услове, овај тим људи је тек два и по месеца на челу Савеза, који има велики дуг. Боримо се на више фронтова, а подршка публике стигла је у прави час“, истакао је Јеленић.

Делфини у Барселони бране титулу из Београда од пре две године и у исто време покушаће да се четврти пут узастопно попну на кров Европе.

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести