Јеленић одговорио ХВС: Пресуђујете, а ми чекамо став Лиге

БЕОГРАД: Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић одговорио је Хрватском савезу да допис о неигрању српских клубова у Сплиту и околини мањој од 200 километара није упућен њима, већ надлежнима из Регионалне лиге и да жели да чује мишљење са правог места.
Jelenic Viktor/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

Хрватски ватерполо савез (ХВС) на челу са Перицом Букићем захтев ВСС описао је као "неостарив" и да "указује на прекид сарадње и иступање из лиге".

"Нисмо ми упутили писмо колегама из Хрватске, већ Управном одбору Повереништву такмичења. У Управном одбору су представници свих савеза, клубова учесника такмичења. Волели бисмо да чујемо и њихово мишљење, не желим ништа да прејудицирам", рекао је Јеленић, а преноси ВСС.

Јеленић додаје да више не могу да се толеришу догађаји попут оног у Сплиту када су нападнути ватерполисти Црвене звезде.

"Хрватски савез реагује на начин на који реагује. Мени је далеко важније да је реаговала ЛЕН иако нема никакве ингеренције над овим такмичењем. Шта би било да се ово догодило, а да је ЛЕН надлежна. Прелазили смо преко неких ствари, било је одвртања шрафова на точковима аутобуса, нападнута су деца у Загребу и само смо сада тражили да не играмо у Сплиту и околини. ХВС је узео право да пресуђује, а ми заправо чекамо став Управног одбора лиге. Више не желимо да толеришемо такве догађаје јер су против спорта, али и што је важније угрожавају безбедност спортиста", закључио је Јеленић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести