Јеленић: Уз помоћ Вучића више немамо дугове

БЕОГРАД: Председник Ватерполо савеза Србије (ВСС) Виктор Јеленић рекао је данас да ВСС од сада ради под новим околностима јер више нема дугове.
1
Фото: Tanjug

"Више не постоји дуг савеза! Када сам говорио на Скупштини у априлу дуг је износио 1,3 милиона евра, а сада смо на нули. Велику захвалност дугујемо председнику Србије Александру Вучићу, који нам је помогао да решимо тешку ситуацију и да кренемо од нуле", рекао је Јеленић на конференцији за медије.

Како је навео, у наредном периоду Савез ће учинити све да на најбољи начин реши и проблеме клубова.

"Континуитет медаља постоји деценијама. Да би тако било и убудуће морамо да подигнемо клубове, пре свега Партизан и Црвену звезду који су најпрепознатљивији, али наравно и остале у Србији. Они су база стварања играча. База успеха националних селекција. Тако можжмо да будемо конкурентни ривалима у Европи".

Јеленић је истакао и да ће Партизану бити пружена помоћ око базена.

"Без Партизана не би било југословенског и српског ватерпола. Имали су одличне услове, врхунске тренере, сада је то пало. Морамо да га подигнемо, да Звезди омогућимо боље услове, више термина за тренинг. Кроз разговоре са локалном самоуправом покушаћемо да дођемо у ситуацију да се што више деце бави ватерполом. Да не буду на улици и тиме би извршили своју друштвену одговорност", поручио је он.

Генерални секретар Немања Маријан најавио је и да ће се Београд кандидовати за домаћина Светског првенства 2025. године.

"Огромно такмичење у пет олимпијских спортова. За сада је почетак пројекта, а видећемо докле ћемо стићи", истакао је Маријан.

Селектор Дејан Савић искористио је прилику и да се нашали.

"Не знам како ћемо сада. До сада смо успешно пливали кроз проблеме, а како ћемо без проблема, да крећемо од нуле, то је новина за нас. Раније бисмо почињали на минус 40 као у Сибиру"

Затим је у озбиљнијем тону додао:

"Имамо невероватан низ медаља. Већи број од Југославије. Морам да изразим захвалност председнику Вучићу, министру спорта Удовичићу и челнику савеза Јеленићу. Препознати смо као бренд и више нисмо спорт тренутка. Уложили су огроман напор да нам помогну и то треба да се каже", јасан је Савић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести