Капитен ватерполиста Војводине Милош Максимовић опоравио се од повреде

Капитен ватерполиста Војводине Мило Максимовић последњу утакмицу одиграо је 11. новембра прошле године, када је у Београду савладан Партизан( 9:7), и до прошлог понедељка трајао је његов опоравак од повреде леђа.
Ф. Бакић/ Милош Максимовић биће спреман за наставак сезоне
Фото: Ф. Бакић/ Милош Максимовић биће спреман за наставак сезоне

Осетио се и те како изостатак најискуснијег у екипи, али голгетер Воше није имао другог избора него да оде на принудну паузу.

– Дан после сусрета с црно–белима почео сам рад на опоравку. Диск ми је напукао, а на снимку магнетне резонанце видело се да се течност излила и притискала ми нерв, па ме је болео доњи део леђа. У почетку је било подношљиво и могао сам да играм, али када се бол кроз нерв спустио до леве ноге и стопала морао сам да прекинем, јер сам га осећао и у мировању – објашњава Максимовић.

Милошу су доктори одмах рекли да код овакве повреде нема пречица и да је једини начин да се опорави физикална терапија, вежбе истезања и време. Сасвим очекивано, капитен је једва чекао да се врати у базен.

– Предвидели су ми три месеца паузе, тако је и било. Све време сам у теретани радио вежбе које сам смео, што је велики плус. Прошлог понедељка сам коначно дочекао да ускочим у воду. Кренуо сам полако, пливам сам са стране и надам се да ћу следеће седмице почети да тренирам са екипом. Мораћу постепено да се уводим у рад са лоптом, а и да ојачам вежбањем у теретани.  Суперлига, у којој Новосађани тренутно заузимају пето место са пет победа и четири пораза, наставља се 27. фебруара када ће угостити Земун.

– Имам још месец дана пред собом и ако све прође како треба, бићу спреман за ту утакмицу. Не могу да кажем да ћу бити на 100 посто, али надам се да ћу моћи да играм – најавио је Максимовић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести