Королија: Приоритет је да екипа и играчи напредују

БЕОГРАД: Тренер ватерполиста Партизана Милош Королија рекао је да је пред њима леп и изазован задатак у новој сезони у којој је циљ да екипа и играчи напредују.
korolija
Фото: Youtube Printscreen

"Мало смо касније кренули у припреме за нову сезону због свега што се током лета дешавало. Тако је морало бити, све се одужило, али никада није касно за праве ствари. Мислим да је нова управа права ствар за клуб. Приоритет ове младе екипе у овој сезони треба да буде њихов лични напредак и напредак екипе", рекао је Королија новинарима на базену на Бањици.

Бивши играч Партизана, Сегеда, Дебрецина, Радничког из Крагујевца, Орадее, Аквакјаруа, Галатасараја преузео је тим почетком септембра, а претходно је водио екипу Бањице, која је други тим Партизана.

"Изразито леп задатак, јер је то моја жеља. Врло изазовно, а за мене самим тим и лепши. Прошле године сам водио Бањицу, разликује се први тим Партизана, али је принцип исти. Радимо на развоју младих играча и да их оспособимо за нека лепша времена што се клуба тиче, али за врхунске домете, за које верујем да овај тим има потенцијала".

Како каже, непознаница је колико његов тим може ове сезоне и додаје да немају никакву врсту пристиска.

"Сигурно је да нисмо у кругу фаворита за освајање трофеја и било би нескромно да се понашамо као да јесмо. Да желимо тамо што пре да дођемо - желимо. Желимо ако је то могуће и ове сезоне, али илузорно је после свих ових проблема причати о свајању титуле и трофеја. Са друге стране, понашамо се као да играмо финале првенства сваке недеље у такмичарксом смислу. Немамо притисак да морамо освојимо одређени број бодова, да освојимо неку позицију на табели", рекао је Королија.

Он сматра да је је повратак искусних репрезентативаца у српски ватерполо ове сезоне непроцењив, како за тимове у које су стигли, тако и за оне који ће играти против њих, али и за публику и децу која се баве овим спортом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести