Куп Европе: Ватерполисти Звезде дочекују Верону

Ватерполисти Црвене звезде у среду од 17 сати и 30 минута на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ на Дорћолу дочекују италијански Спорт Менаџмент, за који наступа бивши ватерполиста црвено-белих, Радомир Драшовић.
zvezda, sd crvena zvezda
Фото: СД Црвена звезда

Ватерполисти из Вероне су искуснији, са Брешом и Про Реком се боре за титулу, па у овом двомечу важе за фаворита.

„Сигурно се да нас очекује занимљива утакмица и надам се да ће трибине бити пуне. Верона је екипа у коју је доста година улагано рада, труда, а пре свега новца“, рекао је тренер Црвене звезде Дејан Савић и додао:

„Ове сезоне дошли су до феноменалног нивоа, где су уз Брешу можда и највећи конкуренти Про Реку за освајање титуле у Италији. Оно што знамо је да имају велики пех, а то је неиграње двојице центара, што би требало да значи да ће вероватно променити стил игре. Наиме, мислим да ће из формације 6-0 покушавати препливавањем да дођу до ситуације за искључење, односно да искористе простор за шут.“

Капитен Звезде, Ђорђе Танасковић, нагласио је да је Верона фаворит „на папиру“ и уз то је анализирао игру ривала.

„Више решавају нападе индивидуалним решењима Фонделија и Гала. То би могла да буде наша шанса, уколико одиграмо пре свега добру одбрану у нашем систему, који смо створили кроз ова два, три месеца, да можемо да се носимо равноправно са њима. Морали бисмо пре свега доста да пливамо, јер су они физички доминантнија екипа, а и одлични су пливачи. Биће веома интересантна утакмица и мислим да имамо своје шансе“, казао је Танасковић.

У пресоталим дуелима четвртфинала састаће се Синтез – Ференцварош, Јадран Сплит – Марсеј и Мишколц – Спартак Волгоград.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести