КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА КУП ЕВРОПЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ Шабац једини у групној фази

Пласман у ТОП 16 фазу Купа Европе за ватерполисте, другог по рангу такмичења у Европи, од наших клубова обезбедио је само Шабац.
s
Фото: Ватерполисти Шапца, фото: ВК Шабац

Одиграли су сјајан турнир на свом базену. Славили су против Динама из Букурешта са 15:4, Ноиси Л’Сека са 13:9 и италијанске Ортиђе са 11:9. Поред Шапчана у групној фази ће играти и Ортиђа, Вашаш, БВСЦ, Трст, Туркоан, Приморје из Ријеке, Соларис из Шибеника, Хонвед, Паниониос, Савона, Палермо, Барселона, Аполон, Приморац из Котора и Хановер.

Без пласмана у другу фазу од наших клубова остали су Раднички из Крагујевца, Партизан, и Валис из Ваљева. Раднички је разочарао на турниру у Ријеци, пошто је потажен од Приморја са 8:6, од Солариса из Шибеника са 10:9 и од румунске Орадее са 9:7. Партизан је учешће на турниру у Дуизбургу завршио са три победе и једним поразом, али су због неочекиваног тријумфа Телимара над Савоном (12:10) у последњем колу две италијанске екипе прошле даље. Партизан је победио Телимар после петераца (17:15), био је убедљив против француске екипе Сете (17:7), а у последњем колу је савладао домаћи Дуизбург са 14:11, да би пораз претрпео од Савоне у трећем колу са 15:10. На турниру у Шапцу је играо и Валис из Ваљева, који је поражен од Ортиђе (17:10) и Ноиси Л’Сека (14:11), а славио је против Динама из Букурешта (17:7).

Ускоро креће и групна фаза Лиге шампиона где ће се од наших клубова надметати Нови Београд и Црвена звезда.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести