Квалификациони турнир Купа Србије: Војводина и Звезда у финалу

У финалу Купа Србије за ватерполисткиње, у недељу 29. јануара у Београду од 17 сати играће Војводина и Црвена звезда.
Ф. Бакић/ Ватерполисткиње Војводине с тренерима Слађаном Дрезгић и Владимиром Обровским
Фото: Ф. Бакић/ Ватерполисткиње Војводине с тренерима Слађаном Дрезгић и Владимиром Обровским

Те две екипе су освојиле прва два места на квалификационом турниру у Новом Саду.

Новосађанке, које бране трофеј освојен у последње две године, имале су максималан учинак у Новом Саду, али и поред сигурних победа указале су се неке грешке, које морају да се исправе до следеће недеље, јер је велики улог у игри, а то је пехар Купа Србије.

– Главни циљ је испуњен – пласман у финале Купа Србије. Нисам баш задовољна неким аспектима игре, али верујем да ће девојке бити у потпуности спремне за следећи викенд. Имамо пех да нам је лига таква каква јесте, имамо мали број утакмица што није добро. Квалификације смо требали да играмо у два турнира, али одигран је само један. Отуда и нешто лошија игра. Одбраном сам у глобалу задовољна, а оно што није најбоље функционисало, а видело се нарочито у дуелу са Звездом, је напад – истакла је тренер Војводине Слађана Дрезгић.

Изабранице Слађане Дрезгић у првом дуелу лако су надиграле суботички Спартак (20:7). Све време сусрета држале су конце игре у својим рукама, а најефикасније су биле Наталија Ђорда и Исидора Дамњановић са по три гола. Код Суботичанки Вивиен и Јулијен Козла су се истакле са по два.

– У овој утакмици смо били апсолутни фаворити и у таквим дуелима дајемо предност девојкама с мањом минутажом. Том утакмицом сам још и задовољна. Нама је некако тешко да играмо те прве утакмице, поготово јутарње. Истакле су се у том дуелу три млађе играчице што ми је и био циљ – Наталија Ђорда, Дарија Спасојевић и Тара Жагар. Лепо су испоштовале оно што се од њих тражило. У сваком дуелу у којем смо велики фаворити пружамо шансу и противнику да игра.

Наравно, најзанимљивији био је дуел Новосађанки са Црвеном звездом, главним ривалом у домаћим такмичењима последњих година. Иако је на крају победила, Војводина је одиграла једну од најлошијих утакмица у последње време. Одбрана је донекле и функционисала, али су Новосађанке направиле много грешака, нарочито у нападу. Чак су дозволиле Београђанкама да се примакну на два гола разлике (8:6) у другом делу треће деонице, али су се онда тргле и у четвртој четвртини показале шта могу и славиле са 13:8. Најефикасније су биле Рускиње Ирина Амлиаева и Јулија Савченко са по три гола, а код црвено-белих Христина Илић, такође са три поготка.

– Ово је била једна од лошијих утакмица коју смо одиграли, поприлично недисципли-

новано што се тиче неких договора и ако желимо да све прође како треба морамо то обавезно да исправимо.

Дуел с Партизаном на крају су Новосађанке одрадиле релативно добро (14:7). Мада су девојке деловале помало успавано, оправдале су улогу фаворита. Најефикасније су биле Рускиње Јулија Савченко и Милана Хамзаева са по четири гола, а код црно-белих Кристина Миладиновић са три.

– Очекивана победа, мало смо били успоренији, јутарњи је термин, трећи дуел у низу. Нисам ни желела претерано да форсирам девојке. Сада нам је глава већ у финалу и морамо само о томе да размишљамо.

Војводини преостаје да се добро припреми за недељни дуел и финале са Црвеном зведом, која ће пред својом публиком покушати све не би ли Војводину скинула са трона.

– Још једно у низу финала између Звезде и нас последњих година. Очекујем тврду, хаотичну утакмицу, пуне трибине у Београду. Тим поводом позивам наше навијаче да дођу и да нас подрже, како бисмо освојили још један трофеј у низу. Прошле године публика нам је била додатни играч више, па верујем да ће такко бити и сада – закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

Резултати:

Прво коло: Војводина – Спартак 20:7 (5:1, 5:1, 4:1, 6:4), Црвена звезда – Партизан 18:9 (4:3, 5:1, 5:2, 4:3). Друго коло: Партизан – Спартак 10:10 (2:3, 2:1, 3:3, 3:3), Војводина – Црвена звезда 13:8 (4:1, 2:2, 3:4, 4:1). Треће коло: Црвена звезда – Спартак 24:3 (9:1, 5:1, 4:1, 6:0), Војводина – Партизан 14:7 (3:1, 2:1, 5:1, 4:4).

1. Војводина

3

3

0

0

47:22

9

2. Ц. звезда

3

2

0

1

50:20

6

3. Партизан

3

0

1

2

26:42

1

4. Спартак

3

0

1

2

20:54

1

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести