Мандић одвео Про Реко у финале ватерполо Лиге шампиона

БЕОГРАД: Ватерполисти италијанског Про Река пласирали су се у финале Лиге шампиона, пошто су вечерас у првом полуфиналу завршног турнира у Београду победили шпанску Барселонету 12:10 (2:4, 4:3, 4:1, 2:2) на базену "СЦ 11. април".
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Про Реко ће се сутра борити за девету титулу у овом такмичењу, а до финалне борбе водио га је српски репрезентативац Душан Мандић, који је сусрет завршио са четири гола.

Подршка му је био Пјетро Фиљоли са два поготка, док се у екипи Барселонете истакао Фелипе Пероне са три гола, а ватерполиста Србије Милан Алексић једном се уписао у листу стрелаца.

Барселонета је боље почела дуел, водила је два пута са два гола разлике, Про Реко је успео да стигне ривала, а у једном тренутку је преокренуо на 5:4 голом Мандића.

Узвратила је Барселонета и поново створила вишак од два гола, али су Италијани до краја првог полувремена успели да смање и шпански тим имао је минималну предност.

Трећа деонице донела је велики борбу, али се боље снашао Про Реко, који је брзо изједначио и искористио пропуштене прилике ривала, па је са 10:8 ушао у последњу деоницу.

Средином последње четвртине италијански тим повео је са 12:9, што је крају били неодостижно за Барселонету, која ће морати да се задовољи борбом за треће место.

Други финалиста биће познат након меча Ференцварош-Бреша, који се игра вечерас од 20.30.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести