Милорад Кривокапић члан Техничког ватерполо комитета ФИНА

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић именован је за члана Техничког ватерполо комитета ФИНА.
Nastasja Nedimović sa ćerkom i predsednikom VSS Miloradom Krivokapićem  Foto: R. Hadžić
Фото: Милорад Кривокапић на хуманитарној утакмици са Настасјом Недимовић Фото: Р. Хаџић

Кривокапић је имао брилијантну играчку каријеру. Изванредни голман ватерполо репрезентације, олимпијски победник из Лос Анђелеса 1984. и Светски првак из Мадрида 1986. године. Био је најбољи ватерполиста света у избору ФИНА, а својевремено је проглашен од стране ФИНА и за најперспективнијег тренера у свету.

Избор Милорада Кривокапића је признање ВСС-у и њему лично за свеукупан рад и ангажовање, како лично, тако и целе организације у ватерполо спорту.

„Признање добијено од стране ФИНА је пре свега у корист организације која у нимало лаким условима ради успешно и резултатски, освајањем медаља на свим такмичењима и организационо јер смо се показали као врхунски домаћини највећих такмичења од којих је Европско првенство у Београду најбоље и најпосећеније до сада. Избор намеће још бољи рад и код али и у ФИНА јер има доста ствари које треба да се реше а верујем да нашим знањем, базираним  на искуству, традицији и резултатима можемо да помогнемо“, рекао је Кривокапић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Поред овог ВСС је добио још једно признање. Наиме, Дарко Удовичић, директор Предузећа ватерполо Београд 2016, именован је за помоћника министра омладине и спорта, а Ана Самарџић, службеница ВСС прешла је на рад у МОС.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести