Наше ватерполисткиње стартују на  ЕП

Српске ватерполисткиње су у добром расположењу  отпутовале у Барселону на 17. Европско првенство које почиње у суботу. То ће бити први пут да наша репрезентација учествује на Европском првенству ван Београда.
Vaterpolistkinje Srbije u subotu polažu težak ispit  Foto: VSS
Фото: Ватерполисткиње Србије у суботу полажу тежак испит  Фото: ВСС

На првенствима 2006. и 2016. године (оба пута у Београду) биле су осме (последње) и девете (12 екипа). Селектор  Дејан Јововић вратио је у тим неколико искусних играчица попут Иване Ћоровић, Јоване Пантовић и Тијане Јаковљевић, које су играле пре две године у Београду. Из тог састава су у екипи су голман Владана Клинцош, Лара Лука, Јелена Вуковић и Теодора Рудић. Остале су дебитанти на званичном такмичењу.

Први ривал је Немачка и по многим оценама сусрет (субота,18.30) има изузетан значај за даље такмичење. Како је победа против Турске готово извесна, три бода против Немица донела би пласман међу осам, што је и циљ. Ако буду психолошки стабилне онда ни добар резултат није немогућа мисија.


Састав

Састав Србије на ЕП: Владана Клинцош (Војводина), Тијана Јаковљевић (Црвена звезда), Јована Пантовић (Црвена звезда), Ивана Ћоровић (Црвена звезда), Теодора Рудић (Црвена звезда), Лара Лука (Дунајварош), Јелена Вуковић (без клуба), Ана Прица (Војводина), Нада Мандић (Сентеш), Нађа Новаковић (Црвена звезда), Нина Јосифовић (Црвена звезда), Анђела Петровић (Палилула), Катарина Чегар (Црвена звезда).


„Немачка је дисциплинована и агресивна екипа, посебно у одбрани. Не смемо да се јуримо са њима, морамо да будемо мирни. Састали смо се на турниру у Дунајварошу, победили смо, што ништа не значи за овај дуел јер нисмо тада откривали карте. Верујем да смо спремни за ову јако важну утакмицу, а нема сумње да ћемо пружити максимум“, рекао је Јововић.

Искусна Јована Пантовић је оптимиста.

„У Дунајварошу је било добро, водиле смо током утакмице, налазиле добра решења. Знамо шта овај сусрет значи, од њега зависи наша судбина на турниру.Надам се најбољем“,најавила је Јована.

Наше даме  ће навијаче имати у ватерполистима Србије (њихов турнир почињу у понедељак), што није безначајно на оваквим турнирима.
 

 С. Р.

Програм за суботу

Холандија – Хрватска          (14)

Израел – Италија        (15.30)

Русија – Турска          (17)

Србија – Немачка       (18.30)

Француска – Грчка     (20.30)

Мађарска – Шпанија (22.15)
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести