Нови Београд победио Јадран, Звезда боља од Младости

ЗАГРЕБ: Ватерполисти Новог Београда победили су вечерас Јадран из Сплита 18:13 (6:3, 4:4, 5:1,3:5 ) у другом мечу трећег овосезонског турнира Регионалне лиге, који се игра у Загребу.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Новобеограђани су уписали девети тријумф у такмичењу и са скором од девет победа, једног пораза и ремија и избили су на прву позцију на табели испред дубровачког Југа, који тренутно има учинак од девет тријумфа и два пораза, пошто је вечерас изгубио од Радничког из Крагујевца 12:10.

Већ после фуриозног старта у првој деоници, деловало је да је Нови Београд на добром путу ка још једном тријумфу у регионалном такмичењу, пошто су изабраници Игора Милановића са шест голова затрпали гол ривала.

У наставку је екипа Јадран успела да припрети и приблизи се, али недовољно да угрози сигурну предност Новобеограђана, који су у друго полувреме ушли са предношћу од три гола.

Сваку дилему о победнику, Нови Београд је решио у трећој деоници. Севали су голови у мрежи Сплићана и овај део игре завршили су са 5:1, за укупних 15:8 пред последњих осам минута меча.

Високих седам голова предности довели су до опуштање екипе Новог Београда у последњој деоници, али су на крају без већих проблема дошли до нове победе.

Најефикаснији у победничком тиму били се Страхиња Рашовић и Радомир Драшовић са по три гола, док су по два постигли Ангелос Влахопулос, Никола Јакшић, Душко Пијетловић, Ђорђе Вучинић и Душан Мандић.

У екипи Јадрана истакли су се Константин Харков и Звонимир Бутић са три гола.

Ватерполисти Новог Београда у недељу од 13.40 игра против Морнара, а Јадран за ривала има Младост од 11.50.

На турниру у Загребу победу су забележили и ватерполисти Црвене звезде, који су савладали Младост 9:8, а најефикаснији у победничком тиму био је Гаврил Суботић са четири гола.

Екипа Дејана Савића, која је забележила шести тријумф у регионалном такмичењу, у недељу од 10 сати игра против Будве.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести