Нови Сад опен 2022: Партизан победник, Касум најбољи стрелац

НОВИ САД: После три дана такмичења на базену Слана бара, ватерполисти Партизана подигли су пехар намењен победнику турнира Нови Сад опен 2022. који је организовао ВК Војводина.
v
Фото: VK Vojvodina

Београдски црно–бели забележили су победе у сва три кола. Најпре су били бољи од грчког Перистерија 15:13, затим од домаћина 10:7 и на крају од мађарског Сегеда 12:9.

Друго место припало је гостима из Мађарске, треће Грцима, док су новосадски црвено–бели били четврти, са сва три пораза.

Подељена су и индивидуална признања. Давид Молнар из Сегеда је проглашен за најбољег голмана, Ангелос Фосколос из Перистерија је МВП турнира, док је Вошино појачање за ову сезону, Петар Касум најбољи стрелац, пошто је 14 пута затресао мреже противника.

Била је ово последња провера екипа пред почетак сезоне. Новосађане од 9. до 10. октобра очекује први турнир Регионалне А1 лиге, чији ће бити домаћин, а после следе и изазови у домаћем првенству.


Резултати

Перистери – Партизан 13:15

Војводина – Сегед 7:13

Сегед – Перистери 19:11

Војводина – Партизан 7:10

Перистери – Војводина 13:12

Сегед – Партизан 9:12


– Значило нам је доста што смо одиграли прве званичне утакмице са оваквим тимовима. Видели смо какви смо физички, док тактички нисмо имали велике задатке од тренера. Трудили смо се, дали смо максимум, борили се, али остале екипе су очигледно у овом тренутку боље. Резултат није био толико битан, колико да видимо шта смо урадили претходна два месеца током припрема и шта је то што треба да променимо пред почетак сезоне. Лепо смо се уиграли, има, ипак, још доста да се ради, али имамо још две седмице да то средимо и да добро одиграмо турнир Регионалне лиге, а потом се окренемо домаћој Суперлиги, која нам је најбитнија – истакао је најбољи стрелац турнира Петар Касум.

Нови Сад опен 2022. организован је у сарадњи са Академијом талената некадашњег репрезентативца Србије Николе Рађена.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести