Новосађанин Милош Ћук, ватерполиста Радничког: Одбрана титуле приоритет

Милош Ћук поникао је у новосадској Војводини, а играо је и за Партизан, Егер, Солнок, загребачку Младост, Нови Београд, да би почетком ове сезоне појачао редове актуелног шампиона државе и региона Радничког из Крагујевца.
с
Фото: Ф. Бакић

Ћук је био дугогодишњи репрезентативац Србије, а као члан националног тима освојио је 17 медаља, од чега чак 14 златних. Али, није Ћук једини у екипи Крагујевчана који је играо за Војводину.

У Радничком су и Лазар Добожанов, Милош Миличић, Небојша Тохољ, Марко Радуловић. Екипа Уроша Стевановића већ је направила изненађење савладавши у финалу Купа Србије фаворизовани Нови Београд (11:9), чиме је обезбедила први овосезонски трофеј. Трећи пут у историји Раднички је освојио пехар Купа Србије.

– Боље није могло, Раднички је већ освојеним пехарима у Суперлиги Србије и Регионалној сада на крају календарске године додао и национални Куп. То је велики резултат за клуб и Крагујевац. Направили смо велико изненађење на крају календарске 2021. и у финалу Купа савладали Нови Београд, екипу састављену од најзвучнијих имена у нашем домаћем надметању и тим који је озбиљни претедент за освајање трофеја. Зато је трофеј Купа Србије за нас велики подстрек за даље, јер освајањем једног трофеја можемо мало мирније да упловимо у остатак сезоне – каже Милош Ћук.

После кратке паузе због новогодишњих и божићних празника следи наставак веома напорне сезоне и борба на још три фронта – у Лиги шампиона, Регионалној лиги и Суперлиги Србије.

– Заправо праву паузу нећемо ни имати, осим кратког одмора због новогодишњих и божићних празника. Већ 11. јануара очекује нас дуел у Лиги шампиона, а 19. јанура и нови турнир у Регионалној лиги. Очекује нас велики број утакмица у наставку сезоне, тако да ћемо остати у овом тренажном ритму, без времена за било какво опуштање.

Крагујевчани имају велике планове на сва три фронта, али су у Лиги шампиона, у веома јакој групи већ киксирали. Раднички је у групи са Брешом, Олимпијакосом, Барселонетом, Новим Београдом, Ференцварошом, Јадраном (Сплит) и Динамом (Тбилиси) на седмом месту са победом, ремијем и четири пораза. У Регионалној лиги су после једног одиграног турнира четврти са три победе и два ремија, а у домаћем првенству су тренутно трећи из Новог Београда и Партизана са седам победа и два пораза.

– У Лиги шампиона ситуација нам је компликована што се тиче проласка на завршни турнир. Изгубили смо неке бодове које нисмо смели, тако да је пред нама тежак пут не били смо се дочепали фајнал – ејта. Нисмо имали среће ни са жребом, а ни од старта надметања, ушли смо у групу са врхунским европским екипама где су и највећи фаворити за освајање Лиге шампиона.

У Регионалној лиги, каже Ћук, циљ им је пласман на фајнал – фор.

– Предстоје још два турнира, тако да је све још отворено. Ту као и у првенству Раднички брани трофеј. Главни циљ нам је одбрана домаћег трона, али има још много да се игра, јер ће се полуфинална и финална серија играти тек у јуну. Видећемо, поред нас има још квалитетних екипа у домаћем првенству, као што су Нови Београд, Партизан, Црвена звезда, Шабац, Војводина. Биће ту много неизвесних и дерби дуела, што је показао и први део сезоне – закључио је Ћук.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести