Одличне ватерполисткиње Војводине

Други турнир Дунав регионалне лиге за ватерполисткиње одржан је у Сентешу.
с
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Учествовало је девет екипа, међу којима су и наше Војводина, Таш 2000 и Црвена звезда.

Војводина је одлично одиграла овај турнир, забележила три победе, уз један прекинут меч, који ће највероватније бити регистрован у корист Новосађанки. Војводина је прво убедљиво надиграла Таш, а онда је у дербију је била успешнија од Црвене звезде и то без две најбоље играчице Рускиња Ирине Амлиајеве и Милане Хамзаеве. Дуел Звезде и Војводине био је веома занимљив, пошто је у прве три четвртине чак девет пута било нерешено. Екипе су се смењивале у вођству, а победу Војводини донела је Лолита Авдић са два гола средином четвртог периода.

Затим су изабранице Слађане Дрезгић надиграле Велику Британију и у последњем колу су се састале са Јадраном из Сплита, али је у једном тренутку после оштрог старта над играчицом Војводине дошло до сукоба у базену. Судије су одреаговале, казниле виновнице и док је Војводина била за наставак сусрета, Јадран није, тако да арбитри нису наставили меч, па ће бити регистрован за зеленим столом.


Резултати, прво коло: Младост (Загреб) – Јадран (Сплит) 16:8, Сентеш - Букурешт 13:4, Војводина – Таш 2000 25:3, Универзитет Велике Британије – Букурешт 7:13, Војводина – Црвена звезда 11:9, Младост – Сентеш 7:15. Друго коло: Таш 2000 – Универзитет В. Британије 6:28, Црвена звезда – Младост 11:10, Младост – Букурешт 10:8, Јадран – Таш 2000 18:3, Црвена звезда – Сентеш 13:12, Војводина – Универзите В. Британије 21:9. Треће коло: Јадран – Универзитет В. Британије 15:12, Таш 2000 – Младост 1:25, Букурешт – Црвена звезда 6:8, Јадран – Војводина прекинуто.


– Изузетно са задовољна како смо одиграли цео турнир, нарочито у прва два сусрета, када је екипа била ослабљена. Девојке су показале озбиљност и дисциплину, као и заједништво. Штета је то што је у последњој утакмици дошло до ексцеса, јер смо одлично одрадили посао у Сентешу – казала је тренер Војводине Слађана Дрезгић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести