Отворен нови балон на базену "25. мај Милан Гале Мушкатировић"

Министар омладине и спорта Вања Удовичић заједно да представницима Ватерполо савеза Србије присуствовао је данас тренингу ватеполиста Србије у новом балону на СРПЦ "Милан Гале Мушкатировић".
udovicic, savic, jelenic
Фото: Вања Удовичић, Дејан Савић и Виктор Јеленић, фото: ВСС

"Настављамо са циљем да спорт буде доступан за све и настављамо никад веће улагање у спортску инфраструктуру и никад већа давања савезима. Зато смо данас овде на Дорћолу да отворимо, морам да кажем, нови базен. Добијамо базен који ће моћи да се користи током целе године. Дајемо могућност сениорској репрезентацији, али и млађим категоријама, као и сви спортовима оријентисаним на воду, да имају боље услове и додатне термине и да имају квалитетне услове да се припреме што боље за наредни период", рекао је Удовичић новинарима, а пренео је сајт ВСС.

Он је додао и да ће балон служити свим грађанима Београда, рекретивцима, аматерима и деци.

Фото: ВСС

Председник ВС С Виктор Јеленић рекао је да затворени балон велика ствар за српски ватерполо посебно у времену пандемије корона вируса.

"Успели смо да ставимо балон на СРПЦ 25. мај. Захваљујем се председнику Александру Вучићу, Влади и општини Стари град који су нам омогућили. Ово је велика ствар за репрезентативне селекције и за клубове у Београду. Знамо да је последњи базен у Београду изграђен 1979. године. Ово је први корак и да ћемо убрзо имати нови базе", рекао је Јеленић.

Изабраници Дејана Савића синоћ су почели припреме, које ће трајати до 29. децембра и наставиће се после новогодишњих празника 3. јануара.

Репрезентацију Србије од 8. до 10. јануара чека учешће на европском делу квалификације Светске лиге у Дебрецену, где ће играти за пласман од петог до осмог места.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести