ПОБЕДОМ НАД ЦРНОГОРЦИМА на Светском првенству у Катару "ДЕЛФИНИ" СЕ ПРИМАКЛИ ПАРИЗУ

Ватерполисти Србије победили су Црну Гору са 14:6 у другом колу Ц групе на Светском првенству у Катару.
1
Фото: Радослав Филиповић одличан на голу Србије, фото: Marcel Tel Bals MTB-Photo/VSS

Изабраници Уроша Стевановића до једне од убедљивијих победа над Црногорцима дошли су првенствено захваљујући одличној одбрани.

Много боље је Србија отворила другу утакмицу, него у првом колу. Одлична одбрана резултирала је и добрим нападом, па је Србија головима Виктора и Страхиње Рашовића, те Мандића и Вучинића до пред крај првог дела водила са 4:0. На голу је одличан био Радослав Филиповић са четири одбране, а добро је функционисао и играч више. Тек у финишу овог дела игре Ђуро Радовић је с играчем више смањио на 4:1. Црногорци нису успели да постигну ниједан погодак из игре.  И у другој деоници наставила се одлична игра "делфина" у одбрани, повели су и са 5:1. Срећом Црногорци су доста журили у нападу, па су и грешили. Уз то "ајкуле" су појачале и агресивност у одбрани, па су наши теже долазили до гола, али су одржавали предност и на велики одмор отишли с вођством од 6:3.

Наставила се одлична игра српског тима у одбрани и у другом полувремену, мада су почетком треће деонице "ајкуле" смањиле на 6:4. Но, убрзо су Ранђеловић и Виктор Рашовић повисили на 8:4.  Матковић је опет донео малу неизвесност (8:5), али су Драшовић и два пута Мандић одвели "делфине" на 11:6. Црногорци су покушавали на све начине, па и са игром са два центра не би ли разбили нашу зонску одбрану, али није им успевало. Срби су довели Црногорце у нокдаун почетком четвртог дела, када је Вучинић са играчем више донео предност од 12:6 и победа је била решена. Није помогла ни промена голмана, јер је Тешановића заменио Лазовић. На другој страни Радослав Филиповић је бранио одлично читавог меча (12 одбрана), а добро је функционисао и играч више, као и играч мање.

У последњем колу у петак Србија игра са САД од 15.30 за прво место у групи.

Србија - Црна Гора 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0)

ДОХА: "Аспајр дом" у Дохи, гледалаца: 400, судије: Зварт (Холандија) и Франуловић (Хрватска). Играч више: Србија 16 (8), Црна Гора 14 (4). Петерци: Србија 1 (1), Црна Гора 1 (1).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 4, С, Рашовић 1, Ранђеловић 1, П. Јакшић, Вучинић 2, Драшовић 1, Н. Jакшић 1, Вицо 2, Убовић, Лукић, В. Рашовић 2, Митровић.

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Перковић, Аверка 1, Мачић, Попадић 1, Видовић 1, Ђ. Радовић 1, Укропина, Спаић, Матковић 1, В. Радовић, Тешановић, Вујовић 1.

Г. Маленовић

Ц група

САД - Јапан 18:5

Србија - Црна Гора 14:6

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести